avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare al doilea job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare al doilea job

Bună ziua, doresc să mi iau si al doilea job :
1) - ce trebuie să fac ca totul să fie în concordanță cu legea din Romania?
2)- dacă trebuie să anunț și angajator ul la care lucrez in prezent
3)- dacă unul din cele două joburi devine principal, și celălalt secundar pot renunța la unul din ele pe viitor
4)- contributiile, impozite le se plătesc in aceiasi măsură la ambii angajatori?
5)- în cazul in care mă îmbolnăvesc cum se procedeaza cu concediu medical?
Acum lucrez ca agent securitate în ture 12/24-12/48
La cel de al doilea operator date (scrierea vagoanelor pe teren si înregistrare în calculator într-o bază de date).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 14 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu timp partial/cu norma intreaga cu un alt angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.

2. Codul fiscal prevede expres ca, în cazul în care activitatea se desfășoară pentru mai mulți angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcția pe care o consideră de bază.

3. Salariații aflați în situația prevăzută la art. 140 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal au obligația să depună la fiecare angajator sau persoane asimilate acestuia o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate, realizate din salarii și asimilate salariilor în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puțin egale cu salariul minim brut pe țară garantat în plată.

4. Contributiile se platesc la valoarea salariului realizat, daca veniturile lunare brute cumulate, realizate din salarii și asimilate salariilor în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puțin egale cu salariul minim brut pe țară garantat în plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca part-time ionutz_macovei ionutz_macovei buna ziua! vreau sa va intreb, daca eu sunt medic rezident intr-un spital si mai lucrez part-time la o alta societate ,dar in alt domeniu,legea imi ... (vezi toată discuția)
Administrator s.r.l. poate avea al doilea job? mediterana mediterana Daca esti administrator S.R.L si lucrezi in acel loc si ca lucrator comercial cu jumatate de norma, mai poti avea si un al doilea job in alta parte? in ce ... (vezi toată discuția)
Bugetar pot lucra peste program cu contract de munca cu timp partial mirela.onciu mirela.onciu Sunt bugetar si as dori sa ajut sotia in I.I. pe care o detine. Ma poate angaja, sau pot colabora, in ce conditii? Ce trebuie sa fac in acest sens ... (vezi toată discuția)