avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatia de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatia de plata

ma puteti ajuta va rog?
problema mea este urmatoarea: o anumita societate comerciala are o datorie fata de societatea mea in valoare de 24 milioane lei.Am trimis o notificare, prin posta cu confirmare de primire, in care ii anuntam ca figureaza in evidentele noastre contabile cu suma respectiva.
initial au spus ca nu platesc pt ca produsele cumparate de la noi erau de proasta calitate, dar dupa 2 zile au achitat 10 milioane lei.
Intrebarile mele sunt: pentru suma de 14 milioane ramasa neachitata, mai trebuie sa trimit o noua notificare sau pot merge cu prima in instanta pe og5/2001? este nevoie ca notificarea sa fie trimisa neaparat printr-un birou de executor judecatoresc sau este suficient si prin posta cu confirmare de primire?
Care ar fi taxa de timbru pentru suma de 14 milioane lei?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: eug , utilizator 22:21, 18 Aprilie 2006
Este de ajuns prima notificare.
In instanta -pe somatie de plata-trebuie sa dovedesti ca creanta este certa ,lichida si exigibila, iar taxa judiciara de timbru este fixa de 366.000 lei vechi (nu se calculeaza la valoarea pretentiilor decat pe drept comun)
Are dreptate colega. Taxa de timbru s-a majorat putin - 390.000 lei. Ar fi ideal daca debitorul a platit prin OP cu mentiunea "partial factura x". Trebuie sa aveti documente din care sa rezulte neindoielnic faptul ca debitorul a recunoscut suma datorata. Astept alte informatii. Succes.
va multumesc pentru raspunsuri si ajutor.
pe ordinul de plata, apare intr-adevar plata partiala factura X.
va multumesc, si sper sa am noroc.
In conditiile date, eu zic ca o sa ai. Numai bine!
buna seara,
referitor la acest subiect,as vrea sa va intreb si eu ceva...am exact aceeasi problema,cu niste clienti ai societatii mele care nu mai au de gand sa-si achite facturile,cel putin deocamdata,numai ca partea proasta e ca societatea la care lucrez vrea sa-mi inpute datoriile respective altfel spus,ei vor sa-mi opreasca din salariu contravaloarea facturilor respective.mentionez ca sunt agent de vanzari.intrebarea mea este daca ceea ce incearca ei este legal si daca am cum sa rezolv problema.
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2006
eug, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere de admitere a creantelor MA POATE AJUTA CINEVA CU UN MODEL DE ASTFEL DE CERERE IN BAZA LEGII 64/ 1995?

VA MULTUMESC

____________
KITTY (vezi toată discuția)
Neplata facturii de catre societate caprice caprice Buna ziua, o societate x a prestat niste servicii pt o societate y, in urma carora societatea x a emis factura. Din acea factura societatea y a achitat doar ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)