avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Accesiune imobiliara intrare legalitate pod-mansarda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Accesiune imobiliara intrare legalitate pod-mansarda

Buna ziua, doresc sa va intreb daca exista o rezolvare de a intra in legalitate prin "accesiune imobiliara "a unui pod care a fost amenajat ca si spatiu de locuit de catre constructor dar fara actele necesare.Blocul respectev este construit in 2009, iar podul are carte funciara,A fost amenajat de constructor ca spatiu locativ (compartimentare, utilitati,unele finisaje)dar fara a avea autorizatie pentru asa ceva.Platesc impozit pentru imobil.
Am fost amendat de primarie in urma unor modificari facut la acoperis, in urma unor procese mi-a scazut amenda semnificativ si am platit-o.In acelasi tim am intrat sa intru in legalitate cu ajutorul unei firme de arhitectura care au untocmit dosarul dar a fost respinsa cererea,
La terminarea procesului care l-am avut in legatura cu amenda, avocatul mi-a spus ca se poate intra in legalitate prin ordin judecatoresc dar nu am continuat atunci aceste demersuri nestiind exact la ce sa ma astept.
Se poate intra in legalitate prin Accesiune imobiliara acesta cred ca este termenul folosit .....sau ce alta posibilitate mai exista? am citit ceva despre subscriere in cazul constructilor fara autorizatie...este si asta o varianta???

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Probleme apartament-pod sergione25 sergione25 Buna ziua, parintii mei au cumparat un apartament in pod, mai exact sa citez din contract:\'\'imobil situat administrativ , in mun. Cluj-N. ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara o casa parter+pod transformat in mansarda dar care nu are mansarda intabulata? Radu_pet Radu_pet Proprietarul are in cartea funciara doar parterul iar podul cu destinatia schimbata in spatiu de locuit nu este in CF. As dori sa fac un credit cu prima casa, ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)