avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme Apartament-Pod
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme Apartament-Pod

Buna ziua, parintii mei au cumparat un apartament in pod, mai exact sa citez din contract:''imobil situat administrativ , in mun. Cluj-N. str.......nr...bloc...apartam.....inscris in CF nr....... Cluj- N., A1, nr. cadastral .........., POD, cu suprafata de.... cu cota partilor comune......, provenit din dezlipirea unitatii individuale cu nr cadastral...... Imobilul este amenajat de vanzator ca si spatiu locativ''. La predarea posesiei scrie ca imobilul a fost predat cu toate obiectele sanitare functionale, racorduri individuale pentru utilitati, instalati electrice, apa, gaz canalizare inclusiv centrala calorifere termopane si veluxuri....Imobilul a fost cumparat in 2010...dar abia acum am avut nevoie sa imi fac o viza de resedinta la aceasta adresa dar am fost refuzat la evidenta populatie pe motiv ca in contract este specificat pod nu spatiu de locuit.Mai sunt inca 10 apartamente-pod in aceste ansamblu cu acelasi tip de contarct vanzare cumparare......acesti locatari au reusit sa isi faca chiar si buletine CI la aceste adrese dar acum cativa ani.Am inteles ca de curand sau de anul acesta exista o lege care precizeaza ca trebuie sa scrie ca este spatiu de locuit ca sa se poata face CI sau viza de flotant la aceasta adresa. In CF este trecut numarul cadastral , suprafata utila cote parti comune , cote teren iar la observatii si referinte scrie ca provine din dezlipirea unitatii individuale cu nr.....

Intrebarea mea este ce pot sa fac in aceasta situatie ca sa pot sa imi fac carte de identitate la aceasta adresa? Ma poate ajuta in vreun fel Ordin nr. 633/2006 din 13/10/2006 ( in art 89 se zice despre'' rectificarea inscrierilor in CF'') in schimbarea unor aspectele tehnice ale imobilului...mai exact in CF la observatii sa se treaca compartimentarea care este trecuta in Releveu si ca este amenajat pentru spatiu de locuit conform contractului de vanzare cumparare?
Sau ce solutii am pentru a intra mai usor in legalitate.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sergione25 , utilizator 09:41, 11 Aprilie 2018
Podului i s- a putut schimba destinatia printr-o autorizatie de schimbare de destinatie. Trebuie facuta o actualizare a cartii funciare in care se va mentiona ca podul a devenit spatiu de locuit, format din ... camere, etc. iar la impozite si taxe locale trebuie sa fie mentionat apartament , nu pod. Vorbiti cu cei care au facut aceste schimbari.
Va multumesc pentru raspuns!

Problema este ca acea amenajare din pod in spatiu de locuit sa facut fara o autorizatie pentru asa ceva, constructorul a amenajat urmand ca pe viitor sa faca toata documentatia pentru a intra in legalitate.....dar odata cu criza de pe acea vreme a intrat in faliment si nu s-a mai facut nimic.pe langa modificarie din interior care le-a facut, s-a mai facut o modificare la o parte din acoperis in sensul ca s-a ridicat pe o parte a blocului acoperisul si a rezultat un balcon.S-a primit o sanctiune destul de mare contestata la tribunal care in cele din urma a fost micsorata si a fost platita.Pana sa vina instiintarea de la tribunal cu amenda care trebuie platita s-au facut demersurile pentru intrarea in legalitate de catre o firma de arhitectura dar au fost respinse din cate am inteles din cauza ca inca nu era platita amenda sau ca eram in tribunal cu primaria..plus ca a venit din nou control de la primarie sa vada ce se intampla cu constructia......am scapat posibil de o alta amenda ducand un extras CF cu o data recenta......Problema noastra este ca noi chiar vrem sa intram in legalitate dar nu prea stim cum sau de unde sa incepem exact.Avocatul care ne-a reprezentat in contestarea amenzii ne-a spus ca se poate face prin tribunal....probabil prin ceva ordin judecatoresc sau ceva de acest gen.Poate cineva sa ne indrume spre o cale cat mai sigura si mai rapida de intrare in legalitate??

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate apartament in mansarda Nelu2017 Nelu2017 Buna ziua, pentru un apartament, in mansarda, bloc nou, in CLuj, cumpărat de la dezvoltator, prevazut in CF ca pod, se poate, in instanța , schimba si trece ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra podului mihai83c mihai83c Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie din pod in apartament stanuta stanuta Buna ziua, Locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un apartament la ultimul etaj al unui bloc . In CF apartamentul este trecut pod. Am dori sa schimbam ... (vezi toată discuția)