avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie din pod in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie din pod in apartament

Buna ziua,

Locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un apartament la ultimul etaj al unui bloc . In CF apartamentul este trecut pod. Am dori sa schimbam destinatia in apatament. Poate cineva sa imi spuna cum putem face asta?
Cu cine am mai vorbit spuneau ca avem nevoie de autorizatie de constructie..... ceea ce presupune foarte multi bani si se pare ca nu va fi aprobat proiectul pe motiv ca schimbam regimul de inaltime, ceea ce nu e adevarat. Noi vrem doar sa se constate ca ce este in realitate nu mai coincide cu ce este pe hartie si in consecinta sa se treaca pe acte ce exista in realitate.
Stie cineva vreun mod prin care sa se faca asa ceva?
Va rog sa imi spuneti si legile care ne-ar putea ajuta.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 10:59, 17 Septembrie 2009
Avand in vedere afirmatia
In CF apartamentul este trecut pod
,in fapt care este statului dvs in raport si fata de asociatia de proprietari si concret ce adresa figureaza in documentele dvs de identitate.
Spatiul in care locuiti,evident in documentele condominiului are alta destinatie decat acea de locuit.
Fiind initial construit cu destinatia unica si concreta de pod nelocuibil,spatiul beneficiaza de utilitati ?
In conditiile in care mentionati ca locuiti intr-un spatiu ca si apartament ,cine se face responsabil de modificarile aduse la amplasamentul initial pentru a putea fi aduse la standardul de apartament ?
Precizarile dvs sunt insuficiente pentru a putea permite emiterea unui raspuns competent,dar aspectul ca desi locuiti in spatiul respectiv acesta figureaza tot ca si pod ,indreptateste sa se pronunte numai autoritatea competenta ,respectiv serviciul disciplina in constructi din cadrul primariei in raza careia se afla respectiva locatie.
Numai dupa analizarea parametrilor tehnici,specilistii se pot pronunta concret asupra eventualelor posibilitati in favoarea dvs .
Avand in vedere ca nu a-ti mentionat ca detineti calitatea de proprietar asupra respectivului spatiu,pentru moment este prematur ,a face dizertatii referitor la posibile incadrari din L nr 23/2007
Reveniti cu amanunte
atat in contractul de vanzare-cumparare cat si in CF, imobilul are descriere de apartament nr. xx compus din pod (uscator de rufe), cu suprafata utila de xx mp si p.i.c. in cota de xx/xx.
apartamentul este in proprietatea mea exclusiva, eu aducandu-i toate modificarile necesare pentru a-l transforma intr-un spatiu de locuit. utilitatile (gaz, apa, curent) se pot instala in orice imobil din Romania, indiferent de destinatia lui, atata timp cat exista un CF.
amenajarea respectivului pod nu a modificat in nici un fel inaltimea la cornisa a imobilului, amenajarea privind exclusiv interiorul podului.
Modificarile aduse de catre dvs in vederea schimbarii destinatiei ,sunt realizate legal cu autorizare din partea autoritatilor ?
Modificarile intreprinse de catre dvs sunt cunoscute asociatiei de proprietari sunt inregistrate in cartea tehnica a condominiului?
nu am facut nici un demers pana in prezent.
asociatia cunoaste situatia si nu are nimic de obiectat.
Problema nu se pune referitor de "obiectat" ci la legalitatea complexului de actiuni si activitati care au condus la modificarea schimbarii utilizarii spatiului.
Nu a-ti precizat existenta aprobarilor din partea autoritatilor care sunt suverane,chiar si cu lipsa de obiectivitate din partea asociatiei.
Invocati posibilitatea instalarii de utilitati in orice imobil din Romania,dar omiteti ca pentru fiecare utilitate in parte este imperios si legal prevazut a exista acordul oficial al autoritatii in drept.
Precizati recunoasterea schimbarii destinatiei spatiului de catre asociatie;in cartea tehnica intreg ansamblu de activitati care au condus la schimbarea destinatiei este inregistrat cu documentele emise de catre autoritati?
Va inteleg si va respect interesul ,dar pentru legala solutionare,trebuie respectat si aplicat cadrul legal,care in cazul dvs ,nu mentionati a exista

Alte discuții în legătură

Apartament mentioat in cf spatiu tehnic cimpeanr cimpeanr Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce riscuri exista la achizitionarea unui apartament care este mentionat in CF drept spatiu tehnic sau am mai intalnit cazul in ... (vezi toată discuția)
Modificare cf uscatorie/pod in apartament hernancattaneo hernancattaneo [b]Buna ziua[/b], am achizitionat in 2019 un pod/mansarda unui bloc care este transformat intr un apartament foarte frumos. In CF apare etaj Pod , Uscatoria ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează suprafața utilă a unui spațiu de depozitare? nik73 nik73 Buna ziua ! In blocul in care locuiesc, am intabulat un spatiu de depozitare cu intrare din casa scarii si care este situat sub acoperisul inclinat al ... (vezi toată discuția)