avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Munca neremunerata in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Munca neremunerata in folosul comunitatii

Buna ziua! S-a dispus renuntarea la urmarirea penala si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii pentru o durata de 30 zile (o zi de munca neremunerata in folosul comunitatii inseamna 2 ore de acitvitate prestata efectiv). "Se stabileste ca obligatia de prestare a muncii in folosul comunitatii sa fie indeplinita de catre suspent in termen de 3 luni de la comunicarea prezentei ordonante". Ordonana a fost comunica pe data de 25 februarie. Prin urmare, obligatia de prestare a muncii in folosul comunitatii trebuia deja executata toata sau doar inceputa in acest termen de 3 luni de la comunicare? Avand in vedere ca o zi neremunerata in folosul comunitatii inseamna 2 ore lucrate efectiv, se pot presta de exemplu, 6 ore pe zi de munca in folosul comunitatii si sa se considere astfel echivalentul a 3 zile de munca ca sa indeplineasca mai repede obligatia de prestare a muncii in folosul comunitatii ? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Flavian Mitrac , utilizator 11:18, 19 Aprilie 2018
Ordonanta trebuie confirmata de instanta.
Va multumesc frumos! Trebuie intai ca instanta sa comunice hotararea prin care a confirmat ordonanta si abia pe urma sa se inceapa prestarea muncii neremunerate in folosul comunitatii, nu?
Chiar daca intre timp se depaseste termenul de 3 luni stabilit in ordonanta de renuntare la urmarire penala pentru indeplinirea obligatiei de prestare a muncii neremunerate in folosul comunitatii?
Ordonanta daca nu este confirmata nu produce nicio consecinta.

Alte discuții în legătură

Confirmare de renunțare la urmărirea penală ContSters431407 ContSters431407 Buna seara! Am o mare nelamurire, va rog sa ma ajutati! Pentru o infractiune pedepsita de art 228 alin.1 C.pen. Am primit ordonanta de la procuror, prin care ... (vezi toată discuția)
Munca în folosul comunității Manda codrin Manda codrin Buna ziua . Am primit de la parchet de executat 30 de zile de munca in folosul comunitatii . Nu mi s-a mentionat numarul de ore per zi Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Am condus cu permisul suspendat. Georgead Georgead Care sunt sansele sa primesc renuntarea urmarirea penala avand in vedere ca am condus cu permisul suspendat pe un drum comunal? Cat de mult se tine cont de ... (vezi toată discuția)