avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Problemă conducător auto: poprire pe salariu pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Problemă conducător auto: poprire pe salariu pentru recuperarea contravalorii discului de la ambreiaj. Este legală procedura?

Buna ziua, lucrez pe dustributie ca conducator auto si acu 3 zile mi sa rupt discu de la ambreiaj la masina, astazi a facut sefu o constatae si a dat vina pe mine oprindumi salariu pentru a repara masina, e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 14:32, 24 Aprilie 2018
Daca vreodata, ai trecut pe laga seful tau cu masina de serviciu, ca la Formula 1, iar ultimul disc de ambreiaj, care tocmai s-a rupt, are "varsta" de sub doi ani, atunci, cu parere de rau, seful tau are dreptate. Legal operatia se chiama "imputatie".
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ca se ”chiama” imputatie insa nu se poate stabili suma in urma unei simple constatari a sefului direct - poate daca seful direct este directorul unui service auto acesta poate face o constatare care sa aiba si unn suport tehnic adecvat.
Nu se pot retine sume din salariu decat prin instanta sau cu acordul salariatului in urma unei proceduri adminstrative care presupune o anumita valoare a prejudiciului.
Si daca sefu are constatare de la service cum ca ambreajul a fost rupt si era schimbat acu mai putin de un an iar acesta sa rupt la mine eu nefortant masina pur si simplu sa dus poate sa imi opreasca bani pentru acest lucru? El tinando pe a lui ca eu am fortat ambreajul.

Aurel Fleancu a scris:

Poate ca se ”chiama” imputatie insa nu se poate stabili suma in urma unei simple constatari a sefului direct - poate daca seful direct este directorul unui service auto acesta poate face o constatare care sa aiba si unn suport tehnic adecvat.
Nu se pot retine sume din salariu decat prin instanta sau cu acordul salariatului in urma unei proceduri adminstrative care presupune o anumita valoare a prejudiciului.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu sunteti de acord, nu poate retine nicio suma fara actiune in instanta unde va trebui sa dovedeasca legatura dintre actiunea dvs si producerea unui prejudiciu, precum si intinderea prejudiciului.
D-l avocat, daca dumneavoastra va imaginati ca procesul de productie se realizeaza in sala de judecata, va inselati. Un sef de coloana cu experienta, credeti-ma, stie cu ochii inchisi ce fac soferii. Nu ati lucrat niciodata cu "neamul lui Manivela". O sa vedeti acolo masini noi care consuma 40 l/100 km, cauciucuri schimbate la 2000 km, baterii peste baterii, masini grele care urca panta dela Muntele Rosu carand o duduie la restaurant, soferi profesionisti care merg cu frana de mana trasa, sute de km....s.a.m.d. Eu am lucrat in domeniu si stiu ce vorbesc. Nicio expertiza tehnica nu poate dovedi cele spuse anterior. Sunt lucruri dincolo de normele juridice. O sa vedeti ca dupa ce plateste acest disc de ambreiaj, urmatorul va avea o durata de viata de minim 5 ani. Punem pariu ? PS : Imi insusesc corectia "se chiama"
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
viorel55, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema service auto Offset Offset Salutare! Am o problema delicata cu un service auto, am inteles ca nu am voie sa postez numele asa ca voi evita acest lucru Pe data de 3 noiembrie 2014 m-am ... (vezi toată discuția)
Seful prietenului meu nu este de acord ca acesta sa se mute departe de dansul deoarece el vrea masina cat mai aproape de el. anghelmariana anghelmariana Buna ziua, am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Eu si prietenul meu dorim sa ne mutam impreuna cu chirie, in urma cu cateva zile am dat peste ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, soldat cu moartea victimei (pieton) ranjix ranjix Din pacate am ezitat mult sa deschid subiectul, e usor prea personal. Acum doi ani, o persoana foarte apropiata mie a fost ucisa de un autoturism, intr-o ... (vezi toată discuția)