avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Problemă conducător auto: poprire pe salariu pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Problemă conducător auto: poprire pe salariu pentru recuperarea contravalorii discului de la ambreiaj. Este legală procedura?

Buna ziua, lucrez pe dustributie ca conducator auto si acu 3 zile mi sa rupt discu de la ambreiaj la masina, astazi a facut sefu o constatae si a dat vina pe mine oprindumi salariu pentru a repara masina, e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 14:32, 24 Aprilie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau sa va dezamagesc - de prin anii 2000 am de a face cu ”neamul lui Manivela”.
Asta nu exclude cu ceea ce se intampla intr-o sala de judecata, intr-un dosar.
Chiar daca seful de coloana (devenit intre timp manager parc auto) ”stie cu ochii inchisi ce fac soferii” in sala de judecata stiinta lui trebuie dovedita cu inscrisuri. Simplele afirmatii nu pot constitui probe intr-un dosar.
Daca va plati sau nu acel disc de ambreiaj ramane la latitudinea instantei de judecata care trebuie sa obtina opinia unui expert - opinie care trebuie exprimata in scris si dovedita.
Nu spun ca angajatorul are sau nu dreptate - trebuie sa-si dovedeasca cererile sale.
Nu ne putem pronunta asupra cauzei pentru care acel disc de ambreiaj a cedat doar pe baza afirmatiilor sefului de coloana sau ale utilizatorului autoturismului.

Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viorel 55 ,cum spunea si dl.avocat.doar instanta poate decide daca poate pune poprire pe salariu.mai cititi legea si dupa aceea vorbiti,in speta codul muncii
Pai omul de aia a intrebat, ca nu stie. De ce-l certi? :)
Ca si personal din cadrul unui service auto, va spun ca nu prea este legal. Discul de ambreiaj este in garantie. Daca s-a pus un produs no name de 2 lei, atunci 2 lei face si putini kilometri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

@DaviAndrei -Nimeni nu-si permite sa puna un DA no name pe o masina de marfa, pentru ca toti stiu cat costa manopera, ca sa ajungi la el sa-l schimbi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema service auto Offset Offset Salutare! Am o problema delicata cu un service auto, am inteles ca nu am voie sa postez numele asa ca voi evita acest lucru Pe data de 3 noiembrie 2014 m-am ... (vezi toată discuția)
Seful prietenului meu nu este de acord ca acesta sa se mute departe de dansul deoarece el vrea masina cat mai aproape de el. anghelmariana anghelmariana Buna ziua, am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Eu si prietenul meu dorim sa ne mutam impreuna cu chirie, in urma cu cateva zile am dat peste ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, soldat cu moartea victimei (pieton) ranjix ranjix Din pacate am ezitat mult sa deschid subiectul, e usor prea personal. Acum doi ani, o persoana foarte apropiata mie a fost ucisa de un autoturism, intr-o ... (vezi toată discuția)