avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
In cazul in care o mama are contractul suspendat pentru crestere copil in varsta de pana la doi ani si naste al doilea copil in timpul acestui concediu, la stabilirea indemnizatiei pentru cel de-al doilea copil se va lua in calcul media rezultata din indemnizatia pentru crestere copil din ultimele 12 luni sau media media veniturilor din ultimele 12 anterioare nasterii primului copil adica veniturile in baza carora i s-a stabilit prima indemnizatie sau daca e cazul si una si cealalta?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:39, 27 Octombrie 2009
Exact situatia asta am acum cu o colega, dar eu reprezint angajatorul. Legea spune ca indemnizatia CCC se calculeaza 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni nasterii copilului. Cum in ultimele 12 luni mamica a obtinut prima indemn CCC, a doua indemnizatie CCC (pt al 2-lea copil) cred ca va fi de 600+200 alocatia sau 85% din indemnizatia CCC1? Era bine ca mamica sa fi lucrat 12 luni si apoi sa nasca si sa intre in CCC2.
Dpdv al angajatorului (am intrebat la ITM) in baza cererii de intrare in CCC2 angajatorul face o noua decizie de suspendare ctr de munca cu art 51, lit a, pt al 2-lea copil.
In cazul in care ati nascut in timpul CCC indemnizatia de CCC pentru cel de al doilea copil este aceeasi ca pentru primul copil.
Indemnizatia pentru cel de-al doilea copil nu va fi aceeasi ca si pentru primul copil .

In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei.
Subscriu la cele scrise de freeelis.

Ce nu mi-a ramas mie foarte clar insa, si am mai dezbatut in trecut pe forum, este daca exista pana la urma posibilitatea de-a fi cumulate cele doua indemnizatii pentru cei doua copii, in perioada in care "se suprapun", si ambii copii sunt sub 2 ani.
Se pare ca aceasta situatie a scapat de sub ochii vigilenti ai legiuitorului cand a mai modificat OUG nr.148/2005 :( ... prin urmare, nu este posibila acest lucru in prezent.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil in concediu crestere copil scris scris Buna ziua. Ma numesc Cristina si sunt in concediu de crestere copil pana pe data de 30.04.2011. Acum sunt insarcinata si urmez sa nasc in perioada 20-25 mai ... (vezi toată discuția)
Suprapunere concedii de crestere copil mia_livia mia_livia Buna seara.Vreau sa ma ajutati in urmatoarea situatie:momentan ma aflu in concediu de crestere copil.Am nascut pe 11 iunie 2013 si am concediu pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal Victor-Dan Victor-Dan Sotia mea a nascut si a ales sa stea in post natal 1 an,pana pe data de 9 mai 2012. Intre timp a ramas insarcinata ,urmand sa nasca din nou in Iunie ... (vezi toată discuția)