avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic

Buna ziua,
va prezint urmatoarea situatie.....o persoana , absolventa a facultatii de drept , actualmente consilier juridic in cadrul unei societati , potrivit legii isi poate reprezenta sotul intrun litigiu ( plangere contraventionala in cazul acesta) . Intrebarea mea este daca poate pune si concluzii pe fond si in baza carui act se prezinta sotia in instanta in calitate de reprezentant. Este necesara intocmirea unui act de reprezentare in fata notarului ?

Cel mai recent răspuns: Viorica Galateanu , Consilier juridic 16:41, 30 Noiembrie 2009
o imputernicire notariala sau chiar in fata judecatorului la proces
Nu cred ca este nevoie de imputernicire notariala in acest caz .... Dreptul de reprezentare mai poate fi dat si prin declaratie verbala, facuta in instanta si trecuta in incheierea de sedinta.
In aceste conditii stiam ca nu e nevoie de imputernicire(fiind vorba de sot-sotie).
da.merge la notariat si face o imputernicire.de asemenea face dovada gradului de rudenie si ca este absolvent de drept
In opinia mea nu trebuie nici o procura judiciara/imputernicire fiind vorba de sot, pentru un licentiat in drept care mai si profeseaza - consilier juridic, ar fi nevoie doar de copie dupa certificatul de casatorie si daca Onorabila instanta ori partea adversa e in exces de zel, diploma de licenta, si alta dovada care crezi de cuviinta, ce atesta calitatea de consilir juridic, vechimea etc. .

Succes

Alte discuții în legătură

Reprezentarea în instanta a sotiei machis machis Care este temeiul legal în baza căruia un consilier juridic poate să-şi reprezinte soţia într-un proces în faţa tribunalului ? (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta leusan leusan O persoana care este licentiat in drept in caliate sot, (nu este avocat,ci jurist )sa-si reprezinte sotia in instanta la dezbaterea unei mosteniri, si sa ... (vezi toată discuția)
Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)