avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere

Buna ziua.am avut un imprumut luat acum 3ani si jumatate de la un ifn neachitat de 1000 ron.astazi am primit mail de la executor ca am proprire de 10300 ron se poate prescrie sau face ceva sa nu achit intreaga suma?
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:35, 16 Aprilie 2018
Daca ati primit deja actele privind executarea creantei, posibil sa nu mai puteti face ceva. Suma propusa contine probabil si cheltuieli de executare precum si dobanzile restante. Din pacate nu sunteti in perioada de prescriptie, dar si daca ati fi fost iar creditorul a insistat in executarea creantei, nu se prescrie. De la data scadentei 3 ani. Contractul de credit fiind probabil autentificat la notariat este titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neachitat Bulinutza1 Bulinutza1 Buna ziua, supun atentiei Dvs.urmatoarea problema: in data de 15.10.2007 logodnicul meu a luat un credit de nevoi personale in valoare de 15500 RON. Impreuna ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma de recuperare ContSters324270 ContSters324270 Buna ziua , am primit de la o firma de recuperare tot felul de scrisori in care mi se cere o suma de bani in urma unui imprumut neachitat. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)