avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RETINERI DE BANI ILEGALE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RETINERI DE BANI ILEGALE?

#-oAM O MARE DILEMA:Cat de legal este sa-ti se retina bani din diurna la venirea din cursa cu justificarea:REFACTURARE MOTORINA NEJUSTIFICATA.Si nu ti se dau banii de diurna pana la achitarea sumei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 28 Octombrie 2009
Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
De acord dar cum pot sa sa determin conducerea firmei sa inceteze cu acest sistem?Se incadreaza la abuz in serviciu?
Printr-o actiune in instanta sau o sesizare catre ITM.
Intr-adevar, pe latura penala poate constitui un abuz in serviciu.
Pt.ca sa fac plangere de abuz in serviciu la cine trebuie sa ma abresez?
In firmele de transport din ROMANIA sistemul de a retine bani pe motorina a ajuns o regula iar daca ai ceva de comentat...raspunsul suna de genul:pleaca am 200 la poarta care asteapta sa se angajeze

Alte discuții în legătură

Retinere diurna șofer tir Andrew33 Andrew33 Mi sa oprit diurna ca șofer de tir în străinătate. ...sunt angajat în România dar lucrez pe tir în danemarca .europa pe motiv de furt de motorina ( ... (vezi toată discuția)
Oprire din salariu Quit Quit Buna ziua lucrez la o firma de transport marfa,pe scurt intrebare au voie sa-mi opreasca din salariu si diurna bani pentru motorina care zic ei ca am ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu ContSters160295 ContSters160295 In ce articol de lege se incadreaza abuzul comis de un director care opreste bani din salariul angajatului fara sa-i prezinte acestuia cadrul legal in temeiul ... (vezi toată discuția)