Pe lista de persoane cautate a interpolului, se afla un tip cu acelasi nume ca al meu si cu acelasi an de nastere. Data nasterii difera, locul nasterii difera, numele parintilor difera si evident CNP-ul difera. Dar din cauza similaritatilor prezentate mai sus, de fiecare data cand calatoresc in afara tarii, politia din aeroportul tarii in care calatoresc ma opreste si sunt nevoiti sa faca mai multe proceduri de indentificare. De obicei, acest lucru dureaza cam 10-15 minute, dar au fost cazuri cand am stat 6 ore (in Albania), sau a trebuit sa ma duca la sediul de politie din aeroportul din Viena pentru ca sa imi faca identificarea.
Pentru mine acest lucru este foarte neplacut si stresant. De fiecare data am intrebat ce pot sa fac ca sa nu mai fiu confundat cu persoana cautata de ei, dar mi s-a raspuns ca nu am ce sa fac, decat sa contactez un avocat ca sa rezolv problema asta.
Asadar, va rog frumos pe aceasta cale, daca puteti sa ma ajutati va rog sa nu ezitati sa imi spuneti.
Inteleg din faptul ca ati postat din nou ca nu va place ideea de a va schimba numele, desi este o idee buna si cam singura cu efecte imediate. Nu trebuie schimbat neaparat numele de familie, sunt multe persoane "Aldea" dar numai dvs aveti probleme. Si aveti dreptate ca schimbarea numelui ar putea fi privita ca afectand familia dvs. Puteti in schimb sa schimbati prenumele din Mihai in Mihail de pilda. Sau sa adaugati un alt prenume inaintea acestuia, ceva ales de comun acord cu sotia. Procedura administrativa nu este foarte complexa.
Multumesc pentru raspuns. Chiar daca as vrea sa evit procedura de schimbare a numelui, dar s-ar putea sa fie singura solutie... Puteti va rog sa imi spuneti daca trebuie sa schimb toate documentele oficiale in cazul asta? (certificate de nastere al copiilor, diplome etc). Multumesc anticipat.
Ma intrebam daca nu se poate face vreo cerere oficiala la Interpol ca sa adauge o mentiune in baza lor de date? Mentiunea sa contina niste date de identificare suplimentare ca sa nu mai existe confuzia asta.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mandatele interpolului sunt emise cu anumite standarde, nu prea se pot modifica la cererea persoanelor fizice. Actele dvs de studii nu se schimba, cand aveti nevoie sa le folositi, alaturati si copia deciziei de schimbare a numelui. Certificatele de nastere ale copiilor nu trebuiesc schimbate (decat daca cereti schimbarea numelui de familie de pilda si pentru acestia). Ceea ce se schimba este certificatul dvs de nastere, cartea de identitate si pasaportul.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra! Chiar daca nu mi se pare ok sa imi schimb numele pentru o confuzie cauzata de faptul ca cei de la Interpol nu pot sa faca identificarea corecta a persoanelor cautate de ei se pare ca nu am alta solutie.
Din cauza ca am anual minim 20 de deplasari in afara tarii si pentru ca de fiecare data este un cosmar cand trec pe la controlul vamal, v-a trebui sa ma gandesc si la solutia de schimbarea a numelui (sa imi adaug inca un prenume). Speram sa se poata faca ceva pe cale legala (un politist de frontiera din Viena mi-a zis asta) dar se pare ca nu prea este posibil...
In cazul in care cineva ma poate ajuta cu o alta solutie, va rog frumos sa imi spuneti ce as putea sa fac sau cu cine sa vorbesc.
Multumesc inca odata pentru ajutor si pentru timpul acordat!