Buna ziua,
Am pus întrebarea asta și pe alta secțiune, dar nu cred ca a fost secțiunea corecta, așadar o s-o adresez și aici.
Pe lista de persoane cautate a interpolului, se afla un tip cu acelasi nume ca al meu si cu acelasi an de nastere. Data nasterii difera, locul nasterii difera, numele parintilor difera si evident CNP-ul difera. Dar din cauza similaritatilor prezentate mai sus, de fiecare data cand calatoresc in afara tarii, politia din aeroportul tarii in care calatoresc ma opreste si sunt nevoiti sa faca mai multe proceduri de indentificare. De obicei, acest lucru dureaza cam 10-15 minute, dar au fost cazuri cand am stat 6 ore (in Albania), sau a trebuit sa ma duca la sediul de politie din aeroportul din Viena pentru ca sa imi faca identificarea.
Pentru mine acest lucru este foarte neplacut si stresant. De fiecare data am intrebat ce pot sa fac ca sa nu mai fiu confundat cu persoana cautata de ei, dar mi s-a raspuns ca nu am ce sa fac, decat sa contactez un avocat ca sa rezolv problema asta.
Asadar, va rog frumos pe aceasta cale, daca puteti sa ma ajutati va rog sa nu ezitati sa imi spuneti.
Mi s-a propus schimbarea numelui, dar cred ca este o procedura complexa ținând cont ca am familie cu 2 copii și o groaza de acte....