avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitare declaratie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitare declaratie notariala

Bunicul meu FV casatorit cu FM detinea un teren si o casa construita pe acest teren. Impreuna aveau 2 copii FI si FVV. FV a decedat in 1997 iar in martie 2007 a fost facuta debaterea succesorala, mostenitori fiind FM si copii FI si FVV. In luna octombrie 2007 FM a fost pacalita de catre un vecin si a semnat o declaratie notariala prin care si-a dat acordul ca vecinul BS sa construiasca o casa pe hotarul dintre proprietati, sarpanta si ulucele care colecteaza apa de la streasina sa cada pre proprietatea FM, FI si FVV fara a emite pretentii materiale sau banesti vecinului BS. declaratia notariala a fost semnata doar de FM.
1. Este valabila declaratia notariala daca a fost semnata doar de FM (FI si FVV nu s-au prezentat la notar si nu au semnat nimic)?
2. Notarul public a procedat conform legilor in momentul in care a legalizat declaratia in baza semnaturii unui singur mostenitor din trei?
3. Ce demersuri as putea incepe fata de cele mentionate mai sus?
Adaug ca vecinul BS si-a construit o gura de scurgere a apei menajere din proprietatea lui pe proprietatea FM FI si FVV fara sa primeasca niciun acord din partea mostenitorilor.
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: furtunaoana , utilizator 12:13, 17 Aprilie 2018
Buna ziua,
Faptul ca exista acel acord este perfect LEGAL.
cu privire la constructia vecilului va puteti adresa instantei solicitand sa o desfiinteze daca nu va intelegeti CIVILIZAT.
Nu uitati ca prietenii ti-ii alegi si poti sa-i schimbi oricand.
Rudele si vecinii ti-ii da Domnul!
din raspunsul dvs inteleg ca in acest caz in care sunt 3 mostenitori, acordul pentru constructia casei vecinului poate fi dat prin semnatura doar de unul singur (mostenitor) oricare dintre ei??? nu trebuia acordul tuturor mostenitorilor pe declaratia notariala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)
Streasina in curtea mea just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Vecinul meu a construit casa pe hotar, cu intreaga streasina (aproape un metru) pe terenul meu, si burlane puse aiurea, care nu isi indeplinesc ... (vezi toată discuția)