Bunicul meu FV casatorit cu FM detinea un teren si o casa construita pe acest teren. Impreuna aveau 2 copii FI si FVV. FV a decedat in 1997 iar in martie 2007 a fost facuta debaterea succesorala, mostenitori fiind FM si copii FI si FVV. In luna octombrie 2007 FM a fost pacalita de catre un vecin si a semnat o declaratie notariala prin care si-a dat acordul ca vecinul BS sa construiasca o casa pe hotarul dintre proprietati, sarpanta si ulucele care colecteaza apa de la streasina sa cada pre proprietatea FM, FI si FVV fara a emite pretentii materiale sau banesti vecinului BS. declaratia notariala a fost semnata doar de FM.
1. Este valabila declaratia notariala daca a fost semnata doar de FM (FI si FVV nu s-au prezentat la notar si nu au semnat nimic)?
2. Notarul public a procedat conform legilor in momentul in care a legalizat declaratia in baza semnaturii unui singur mostenitor din trei?
3. Ce demersuri as putea incepe fata de cele mentionate mai sus?
Adaug ca vecinul BS si-a construit o gura de scurgere a apei menajere din proprietatea lui pe proprietatea FM FI si FVV fara sa primeasca niciun acord din partea mostenitorilor.
Va multumesc pentru ajutor!
Buna ziua,
Faptul ca exista acel acord este perfect LEGAL.
cu privire la constructia vecilului va puteti adresa instantei solicitand sa o desfiinteze daca nu va intelegeti CIVILIZAT.
Nu uitati ca prietenii ti-ii alegi si poti sa-i schimbi oricand.
Rudele si vecinii ti-ii da Domnul!
din raspunsul dvs inteleg ca in acest caz in care sunt 3 mostenitori, acordul pentru constructia casei vecinului poate fi dat prin semnatura doar de unul singur (mostenitor) oricare dintre ei??? nu trebuia acordul tuturor mostenitorilor pe declaratia notariala?