avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Inchiriere utilaj cu facilitate profit reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Inchiriere utilaj cu facilitate profit reinvestit

Buna dimineata,

Activele pentru care s-a beneficiat de facilitatea sub forma de profit reinvestit, se pot inchiria la terti? Nu se va instraina.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 21:30, 19 Aprilie 2018
ART. 22, alin. 8, Cod Fiscal
''Contribuabilii care beneficiază de prevederile alin. (1) au obligaţia de a păstra în patrimoniu activele respective cel puţin o perioadă egală cu jumătate din durata de utilizare economică, stabilită potrivit reglementărilor contabile aplicabile, dar nu mai mult de 5 ani. În cazul nerespectării acestei condiţii, pentru sumele respective se recalculează impozitul pe profit şi se percep creanţe fiscale accesorii potrivit Codului de procedură fiscală, de la data aplicării facilităţii, potrivit legii. În acest caz, contribuabilul are obligaţia depunerii declaraţiei fiscale rectificative. Nu intră sub incidenţa acestor prevederi activele menţionate la alin. (1) care se înscriu în oricare dintre următoarele situaţii:
a) sunt transferate în cadrul operaţiunilor de reorganizare, efectuate potrivit legii;
b) sunt înstrăinate în procedura de lichidare/faliment, potrivit legii;
c) sunt distruse, pierdute, furate sau defecte şi înlocuite, în condiţiile în care aceste situaţii sunt demonstrate sau confirmate în mod corespunzător de contribuabil. În cazul activelor furate, contribuabilul demonstrează furtul pe baza actelor doveditoare emise de organele judiciare.
d) sunt scoase din patrimoniu ca urmare a îndeplinirii unor obligaţii prevăzute de lege.''

Daca nu le instrainati nu cred ca pierdeti facilitatea.Inchirierea este o activitate economica.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Cabinet Expert Contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende gabita.73 gabita.73 Buna ziua. As vrea sa imi spune-ti daca dividendele reinvestite sunt impozitate. Am distribuit la inceputul anului dividende dar fara sa le ridic. Acum vreau ... (vezi toată discuția)
Achizitia unui utilaj nou, folosit demo in showroom cu 300 ore ... gabriela.covaliu gabriela.covaliu Achizitia unui utilaj nou, folosit demo in showroom cu 300 ore de functionare, poate fi considerata o investitie noua pentru facilitatea profitului reinvestit ... (vezi toată discuția)
Noua grila de impozitare se aplica si pfa si intreprinderilor individuale? bendis26 bendis26 buna ziua, nu imi este clar: PFA si intreprinderile individuale intra sub incidenta ordonantei sau platesc impozit pe profit ca si pana acum? (vezi toată discuția)