avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

munca in folosul comunitatii

Daca persoana impotriva careia s/a dispus aceasta masura,nu este apta-din punct de vedere medical,pentru a munci, care sunt consecintele sau cum mai opereaza aceasta masura ?
Cel mai recent răspuns: niculinam , utilizator 17:19, 17 Aprilie 2018
Bună ziua! Persoana care și-a dat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunității, dar care nu (mai) poate efectua anumite activități sau suferă de anumite afecțiuni medicale care fac imposibilă executarea muncii, trebuie să meargă la Serviciul de Probațiune cu adeverință medicală care să ateste starea sa. În funcție de afecțiunile respectivei persoane i se va găsi o muncă adecvată sau se va lua act de imposibilitatea executării muncii, ținându-se cont, totuși, de disponibilitatea acesteia de a munci neremunerat în folosul comunității.
Problema este ca: aceasta masura s/a dispus in faza de urmarire penala,DAR magistratul-procuror nu a discutat cu persoana in cauza,dispunind masura din proprie initiativa . In aceste conditii nu exista un acord al persoanei pentru a presta munca in folosul comunitatii . Daca ar fi discutat cu aceasta persoana,ar fi avut la cunostinta ( prin adeverinta medicala) ca este inapta pentru a presta activitati ( in antecedente are un AVC,este hipertensiv si mai are arterita obliteranta la ambele picioare.
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Numai bine !
De obicei, dacă nu ar fi existat acordul persoanei de a munci neremunerat în folosul comunității, procurorul ar fi dispus o măsură mai dură, repet, de obicei. Așadar, e posibil ca acel acord să existe totuși, hm?!
Respectiva persoană va merge la Probațiune cu adeverința medicală (dosar medical, etc.), menționează că își menține acordul de a munci..., doar că starea medicală nu îi permite să facă prea multe activități fără a exista riscuri pentru chiar viața sa. E posibil să existe activități potrivite acesteia, la fel cum e posibil să nu existe, ÎNSĂ, neapărat să treacă pe la Probațiune cu actele medicale! Poate merge și însoțit dacă nu se simte bine.
Am inteles. Doar ca repet : niciodata si sub nicio forma magistratul nu a luat legatura cu persoana respectiva,asa ca-practic- nu avea cum sa aiba acordul ei. Dar nu este nici prima si nu va fi nici ultima data cand se produce..."o eroare judiciara ":)))
Va merge la Probatiune, va depune adeverinta medicala si...vom vedea ce va fi.
Multumesc mult pentru raspunsuri. A fost o reala placere!
Numai bine si...succesuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul în care vor fi luat în evidenta Silverio Silverio Bună ziua am și eu o întrebare.. am o decizie finala data de judecătorie și as vrea sa știu în cât timp vor ajunge documentele la da și pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Munca în folosul comunității Manda codrin Manda codrin Buna ziua . Am primit de la parchet de executat 30 de zile de munca in folosul comunitatii . Nu mi s-a mentionat numarul de ore per zi Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Contravenient- efectuare munca in folosul comunitatii didi232 didi232 In aceasta perioada ( stare de urgenta) contravenientul se poate prezenta \"la munca\" pentru executarea activitatii in folosul comunitatii ? OG ... (vezi toată discuția)