avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot incheia 2 contracte munca pe acelasi post ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot incheia 2 contracte munca pe acelasi post ?

Buna ziua
Aveam probleme la locul de munca si am vorbit cu angajatorul sa-mi accepte demisia la zi,el a refuzat pe urma i-am spus ca nu mai vin 3 zile,obligandu-l sa-mi desfaca contractul de munca.A trecut o saptamana si nu am fost anuntat in legatura cu nimic.Problema e ca doresc sa ma angajez la o firma concurenta pe acelasi post.Trebuie sa astept decizia de incetare a contractului de munca sau ma pot angaja fara probleme ? Vreau sa mentionez ocupatia este de operator CNC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 17 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti angaja fara probleme. o persoana poate avea mai multe contracte individuale de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu un alt angajator chiar daca vechiul c.i.m. nu a incetat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incheia 2 contracte de munca pe acelasi post ? Invoker Invoker Buna ziua Aveam probleme la locul de munca si am vorbit cu angajatorul sa-mi accepte demisia la zi,el a refuzat pe urma i-am spus ca nu mai vin 3 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada nedeterminata DanielaIONESCU DanielaIONESCU Poate o persoana sa detina concomitent doua contracte de munca pe perioada nedeterminata la doua firme diferite? (vezi toată discuția)
Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa ... ale2012 ale2012 Dacă am contract de munca nedeterminat cu 8 ore eu mai pot sa imi iau un job cu 4 ore cu contract? (vezi toată discuția)