avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din țară minori, consimțământul tatălui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din țară minori, consimțământul tatălui arestat în Italia

Buna ziua.am 2 copii minori în vârstă de 6 si 3 ani,tatăl copiilor este inchis in italia,nu am fost si nu suntem căsătoriți legitim,vreau sa obtin procura din partea lui pt a face pașapoarte copiilor pt a pleca din tara.cei de la pașapoarte mi ai spus sa meargă el acolo la ambasadă însă cei de la penitenciar nu il duc.ce trebuie sa fac?care sunt demersurile.mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dariacn , utilizator 14:44, 18 Aprilie 2018
Daca nu este permis transportul sotului la ambasada in scopul incheierii actelor necesare, sotul trebuie sa solicite deplasarea unui notar public la penitenciar astfel incat sa se poata autentifica actele. Sotul trebuie sa ceara ca actele sa fie incheiate in forma autentica (atto pubblico). Actele se apostileaza apoi in Italia. Dupa ce primiti actele apostilate le traduceti la un traducator autorizat iar apoi legalizati semnatura traducatorului la un birou notarial .Apoi puteti folosi actele.
Daca faceti acum procura pentru obtinerea de pasapoarte pe numele minorilor, faceti tot acum si declaratii privind acordul tatalui pentru iesirea din tara a minorilor, ca sa nu trebuiasca sa reluati procedura.
Sunati la ambasada si cereti alte detalii, daca aveti nevoie.
Va multumesc tare mult,mulțumesc din suflet de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura facuta la consulatul romaniei in italia george si antonia george si antonia Sunt in Italia si trebuie sa deschid urgent un cont in Romania. Se poate face o procura la consulat pentru a imputernici pe cineva din tara fara ca acea ... (vezi toată discuția)
Partaj meluzu meluzu poate fiul meu sa reprezinte pe mama lui la notar pentru partaj (vezi toată discuția)
Pasaport pt copil creatza_ani2008 creatza_ani2008 pt a face pasaport unui copil de 5 luni am nevoie de hotarare judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in ... (vezi toată discuția)