Buna ziua
Este vorba despre o executare silita, zic eu, eronata, intrucat cuantumul pensiei cerut nu a fost cel real.
In 2015 la sfarsitul anului am primit o somatie pentru plata sumei de 300 / luna x 12 luni = 3600 lei. Am contactat executorul si am trimis documentele care atestau plata pensiei in 2015, in luni diferite x 300 lei, iar din 2016 plata era de 181 lei, potrivit unei alte hotarari judecatoresti. Plata pensiei este achitata la zi , lunar, pana in aprilie 2018. Deci totul este la zi. Acum in 2018, executorul mi-a trimis la serviciu (pana acum nu am avut loc de munca)somatie in care mi se cere din nou valoarea de 300, reactualizata pana in 2016 + cheltuielile de executare. Mergand la executor si facand din nou dovada platii la timp a pensiei, imi cere in final cheltuielile de executare, care intre timp, au crescut, aprox. 1000 lei. Intrucat nu am fost deloc de acord cu plata acestora (am inteles ca, creditoarea a ajuns la acest executor printr-o cunostinta si nu a platit nimic pana acum; iar cand a fost cautata telefonic de executor a recunoscut ca a primit banii insa nu vrea sa se mai prezinte sa inchida executarea), executorul mi-a spuns ca va verifica daca am platit pensia de intretinere la zi pana acum in 2018. Poate face acest lucru daca nu are nici o hotarare in acest sens? inteleg ca orice executare se solicita mai intai la tribunal si apoi se executa. Ma deranjeaza modul de abordare: Nu platesti ce-ti cer, iti caut nod in papura. Am depus o cerere in sensul inchiderii executarii, care a fost deschisa din partea creditoarei, cu rea credinta, ea primind banii la timp si conform hotararilor judecatoresti. Repet, creditoarea a solicitat suma de 300 lei (potrivit ordonantei pres.) / luna, netinand cont de a doua hotarare (hot. divort)unde cuantumul a fost altul.
As aprecia foarte mult un raspuns care sa ma lamureasca, daca este corect cum procedeaza executorul care imi spune ca sa-i platesc lui si apoi s-o dau eu in judecata. Pentru ce? la anul sa faca alta executare si eu sa fiu bun de plata, cu toate ca sunt cu pensia la zi? Asa cum creditoarea a prezentat prima hotarare, trebuia s-o prezinte si pe a doua si sa prezinte si confirmarile de primire a banilor. Daca nu a facut-o, sa ii impute ei, nu mie. Sa o caute pana o gaseste, asa cum o caut si eu de 4 ani pentru programul de vizita.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns:
Dapix , utilizator
11:07, 18 Aprilie 2018