avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Înființare filiala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Înființare filiala

Bună ziua,

Este o asociație înființată în 1999. În 2001 a avut loc o Adunare Generală extraordinară și a fost adoptată cu unanimitate de voturi înființarea unei filiale. În statut s-a desemnat și președintele filialei. Actul adițional al Statului a fost depusă la judecătoria competentă, dar nu au fost luate alte măsuri în privința înființării filialei.
Acum, după 17 ani, se poate cere înființarea filialei respective pe baza statutului? (Este de menționat că statutul asociației din 2005 nu a fost modificat, și conține nemodificat prevederile referitoare la înființarea filialei.) Cine poate cere înregistrarea filialei?
Eventual președintele sau prezidiul asociației centrale poate să emite o adeverință, sau o împuternicire pe numele unei membru al asociației în privința înființării filialei?
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
zsooky, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:53, 25 Iunie 2018
Filiala desi va avea personalitate juridica, nu este independenta, si de infiintat si desfiintat o face organizatia - mama. Deci organizatia-mama trebuie sa faca demersurile. Le poate face si conducerea desemanta pentru acea filiala, dar ca mandatara a conducerii organizatiei-mama. Legea nu prevede o expirare a actelor, dar ar cam trebui considerate caduce dupa atatia ani, in care filiala nu a functionat,... in conditiile in care legea impune minim o sedinta AG pe an pentru o asociatie....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea consilului director al unei fundatii diana666 diana666 buna ziua, nu imi este foarte clar daca o fundatie \\\\\\"mama\\\\\\" care are infiintata filiala in alt judet, filiala cu personalitate juridica distinca ... (vezi toată discuția)
Deschidere filiala in romania pentru un ong italian getalazar getalazar 1. Un ONG italian ar putea sa-si deschida filiala in Romania, care sa aiba personalitate juridica romaneasca cu cod fiscal propriu etc., cu toate drepturile ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)