avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara un teren daca sotul nu este prezent?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara un teren daca sotul nu este prezent?

Buna ziua! Am si eu o intrebare si Multumesc anticipat pentru orice lămurire! Eu si sotul locuim in străinătate dar ne-am hotarat sa ne intoarcem in tara la toamna. Noi vrem sa cumparam un teren si as vrea sa merg sa fac actele necesare. Întrebarea mea este: pot merge doar eu si cu buletinul soțului la notar ca sa pot cumpara terenul sau trebuie sa fim prezenți amandoi? Menționez ca el nu poate veni in tara din cauza serviciului. Si cat dureaza toata procedura? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia08 , utilizator 10:54, 18 Aprilie 2018
Poate cumpara doar unul din soti.
Vorbiti insa si cu notarul.
Puteți cumpăra doar dvs.
Oricum se va mentiona in act ca sunteti căsătorită, iar imobilul cumparat va fi bun comun.
Multumesc mult pentru răspunsuri. Si aveti idee cat timp dureaza o astfel de procedura? Adica cu aproximație o zi, o saptamana sau mai mult?
Depinde de vânzător. El trebuie să procure și să pună la dispoziție actele necesare, să le depună la notar, notarul va cere un extras de Carte Funciară pentru autentificare (care se eliberează în 2-3 zile), depinde de cat de aglomerat e notarul și cand va programează.
Multumesc foarte mult! Mi-ati fost de mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare Sara19t Sara19t Buna ziua, Vreau sa vand un imobil, iar potentialul client doreste copii de pe toate actele de proprietate, cadastru si intabulare, pentru ca notarul sa le ... (vezi toată discuția)
Poti vinde un pamant repede ? Rarita1 Rarita1 Am un pamant mostenit . Casa batraneasca + teren + apa, gaz, curent . Actele trebuiesc facute in vara pe numele meu . Ma intereseaza cat costa ? Si cat ... (vezi toată discuția)