Am un pamant mostenit . Casa batraneasca + teren + apa, gaz, curent . Actele trebuiesc facute in vara pe numele meu . Ma intereseaza cat costa ? Si cat dureaza toata procedura asta ? Vreau sa il vand . Il pot baga la vanzare inainte sa fac actele ? Ma refer sa fie pamantu bagat si pana se gaseste cuneva sa il cumpere actele ies si ele si asa am ilpuscat doi iepuri dintr o data . Ce credeti? Am nevoie sa scap de el cat mai repede ca plec din tara , si nu am timp sa stau .
Puteti sa puneti anunt de vanzare si chiar sa încheiat o promisiune de vanzare cu o persoana interesata. Actele dureaza mai mult sau mai putin, în funcție de gradul de încărcare al autorităților, maxim 45 zile. Oricum, puteti da o procura cuiva pentru a se ocupa de vanzare.
Sa bagati unde pamantul?
Inteleg ca aveti de dezbatut o succesiune, Ati procurat documentele necesare? V-ati programat la notar? Cat costa, aflati la o discutie directa, cu actele in fata, nu pe net. Cat dureaza, la fel, depinde de cat de aglomerat e.
Nu aveti ce sa impuscati. Dupa ce dezbateti succesiunea, trebuie sa intocmiti documentatia cadastrala( care dureaza minimum 3 saptamani), apoi trebuie intabulat certificatul de mostenitor la Cartea funciara (care dureaza 6 zile lucratoare), daca aveti o portiune de teren situata in extravilanul localitatii, trebuie sa depuneti oferta de vanzare la Primarie, unde trebuie sa stea afisata 30 de zile.
Totusi nu vindeti un kil de cartofi. Nici o promisiune de vanzare nu puteti incheia pentru ca in momentul de fata promiteti cioara de pe gard. Nu aveti acte de proprietate, iar nici un cumparator cat de cat cu scaun la cap nu va plati nici n avans daca nu sunteti in regula cu actele.
Daca va grabiti ataaatttt de tare, lasati o procura prin care imputerniciti o alta persoana sa vanda imobilul in numele dvs.
Intrebare succesiune
bnn1991
Buna ziua ! Am si eu o problema referitoare la o succesiune . Bunicul meu are fiul si sotia decedata . Succesiunea din partea lor nu a fost facuta. El acum ... (vezi toată discuția)
Mostenire .
Rarita1
Am mostenit un pamant cu casa batraneasca de la bunica mea . Atat bunicul, tatal (mai bine de 15ani) , si bunica (3ani ) sunt decedati. sunt singura ... (vezi toată discuția)