avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rau platnic intentionat ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rau platnic intentionat ?

Buna seara,
Va rog sa imi dati si mie un sfat la urmatoarea problema. Suntem o societate ce activeaza in domeniul constructiilor, si anul acesta am incheiat un Contract de prestari cu o socieate Firtex Trading din Bucuresti. In fine, s-a facut comanda, s-a redactat Contractul, raminind ca in termen de 3 zile sa se faca plata avansului, lucru care nu s-a intimplat si a fost justificat destul de credibil de catre Beneficiar. In fine, pe diferenta Contractului, trebuiau sa ne fie emise fie Bilete la Ordin fie Cec-uri, lucru care s-a intimplat intr-un tarziu, insa cu diferenta ca majoritatea lor au fost girate si respectiv refuzate.
Dupa multa tevatura, justificari false, aminari, am fost sfatuita sa apelez la un executor judecatoresc ( care ia foarte mult timp) si in acelasi timp, sa fac o plingere penala la Parchet, ceea ce am si facut. De mentionat ( fara dovezi ), ca intre timp, asociatul acestei societati se pare ca si-a mutat sediul din Bucuresti in alt oras, si s-a asociat se pare cu o persoana destul de influenta ( politic ).
Dosarul a ajuns la Parchet si respectiv la Politie, si am inteles ca tot ce a facut a fost sa spuna " si eu am de strans bani de pe piata, ce pot face ? cind o sa am, o sa platesc!" Spuneti-mi va rog, ce a-si mai putea face, vazind, simtind si stiind ce fel de intentii are acest "domn" ?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:07, 28 Octombrie 2009
Avand in vedere ca nu v-ati asumat responsabilitatea sa acordati o incadrare faptelor de asociere cu persoana influenta politic,nu v-ati pronuntat concret asupra simtind si stiind ce fel de intentii are acest "domn" ,aveti posibilitatea sa sesizati prim procurorul parchetului cu aspectele mentionate,eventual si cu ceva probe concrete
solicitati Directiei Generale a Finantelor Publice amendarea societatii cu suma de 30.000 RON pentru nerespectarea dispozitiilor Legii nr. 469/2002 cu privire la unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale, art. 10 – „ Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100.000.000 lei la 300.000.000 lei urmatoarele fapte : neefectuarea, cu rea credinta stabilita in conditiile legii, de catre debitor a platilor la data scadentei..”. :D
Puteti sesiza autoritatea fiscala,care este legal abilitata sa cerceteze ,sa constate si evential sa aplice sanctiunea financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturile proforme sunt acceptate in instanta? mihaela vasilescu mihaela vasilescu in situatia in care un client nu plateste pe motiv ca nu achita proforme??, in instanta sunt acceptate aceste facturi proforme? din cate stiu ... (vezi toată discuția)
Sugestii pentru formularea plangerii penale. br_nicku br_nicku Multumesc anticipat tuturor care imi vor raspunde. Deasemenea tin sa clarific de la inceput ca nu am mari asteptari in ceea ce priveste finalitatea plingerii ... (vezi toată discuția)
Banuit de conducere in stare de ebrietate rcaroi rcaroi nu am fost oprit in trafic sau surprins la volan in stare de brietate,dar mam trezit cu dosar penal.ce se va intimpla ?.osa va explic eczat despre ce este ... (vezi toată discuția)