Multumesc anticipat tuturor care imi vor raspunde. Deasemenea tin sa clarific de la inceput ca nu am mari asteptari in ceea ce priveste finalitatea plingerii ce o voi depune cu ajutorul vostru, sunt baiat mare si stiu in ce tara traiesc. Sper totusi ca daca am fi mai multi cei care vom reactiona la agresiunile la care suntem supusi zilnic , acestea sa scada. Poate sunt de pe alta planeta dar sunt hotarit sa nu las lucrurile asa.
Problema: Doresc sa depun plangere penala impotriva unor cetateni aflati in exercitiul functiunii , macar asa sa le creez un mic disconfort, ce va fi cu atit mai mare cu cit imi veti sugera si voi ceea ce urmeaza sa fac.
Pe scurt ma aflam intr-un mijloc de transport in comun al regiei locale, cred ca era chiar ultimul care efectua transportul pe acea ruta la ora 22,40, in calitate de insotitor al unei persoane cu handicap, beneficiara a dreptului de calatorie gratuita cu mijloacele de transport in comun urban de suprafata atit ea cit si insotitorul nenominalizat conform legii 448/2006.
O doamna care pretindea ca e controloare (nu am certitudinea intrucit nu avea afisata la vedere o legitimatie valabila) insotita de alti doi domni a verificat legitimatia si desi cred ca stia sa citeasca a insistat sa ii prezint un bilet de calatorie desi eu i-am zis ca sunt insotitor. Nu inteleg motivul dar a devenit practic isterica cind i-am cerut legitimatia si a inceput sa strige la ceilalti care o insoteau sa vina la ea ca ar fi fost in pericol. Eu le-am indicat si acestora sa citeasca legitimatia persoanei insotite si deasemenea le-am cerut sa prezinte si ei un act de identificare. Brusc au devenit agresivi m-au deposedat de bagajul de mina, m-au agresat fizic intrucit eu am incercat recuperarea acestuia , si m-au sechestrat pe un scaun interzicandu-ne sa coborim la statia la care noi trebua sa coborim.
Vazind acestea am sunat la 112 cerind sprijin de la politie , moment in care acestia s-au calmat cu agresiunile, dar tinind inca bagajul meu la ei. Atunci au sunat si ei nu stiu pe cine si au zis ca au probleme si ca am chemat politia si au intrebat pe nustiucine ce sa faca.
La o statie oarecare ne-a asteptat un echipaj format din politist si jandarm, carora le-am porezentat actul de identitate , le-am spus ce s-a intimplat , am reclamat verbal furtul bagajului, si le-am cerut sa ii identifice pe cei din grup. Evident ca nu ne-au bagat in seama si ne-au condus la sectie intr-un potop de cuvinte injositoare, mai aveau putin si ne luau si astia la bataie , cerindu-ne sa le aratam legea in care scrie ceea ce ziceam eu. Cind am vazut ca nu am cu cine vorbi am sunat fara voia lor bineinteles la un amic avocat si i-am solicitat sa se prezinte sa fie martor la toate ce ni se intimplau in sediul politiei. Cind au vazut asta vasnicii aparatori ai legii ne-au mai amenintat de vre-o doua ori , ne-au mai gratulat cu ceva jigniri si ne-au spus sa asteptam procesele verbale acasa ca vor sti ei ce sa faca, si ne-au lasat pur si simplu sa mergem pe jos acasa desi era ora 12 aproape si era o vreme cu intemperii.
Ca rezultat direct al agresiunii din tramvai mi s-a stricat un telefon destul de scump, mi s-a rupt geaca si rucsacul.
Mentionez ca nu am aflat cum ii cheama nici pe lucratorii de la control (mi s-a spus neoficial ca nu exista ordin de serviciu pentru acea ora), nici pe cei de la politie desi am sesizat imediat cum am ajuns acasa faptele lor la minister pe siteul de petitii.
Eu zic ca ar merge o plingere pentru controlori pentru tilharie, distrugere si sechestrare, iar pentru militieni ma gindesc sa formulez plingere pentru favorizarea infractorului si retinere ilegala.
Voi ce ziceti?
Cred ca ar merge o plangere pentru abuz in serviciu ,lovire si alte violente,distrugere simpla iar pentru prea distinsii aparatori ai legii plangere pentru abuz in serviciu.
Depuneti plangerea la Parchetul De Pe Langa Judecatoria Unde locuiti.Nu ar fi lipsit de interes sa va plangeti si al O.P.C. pentru felul in care ati fost tratati intr-un mojloc de transport.Cereti relatii despre persoanele care erau de serviciu in seara aceea ca sa stiti numele lor ,daca nu lasati organele de cercetare penala sa-i caute.Ma rog am rezerve asupra modului care se va rezolva plangerea.
Asa cum am promis va tin la curent cu ce se intimpla in speta descrisa mai sus. Apropos multumesc Mirabela pentru raspuns.
Am depus o petitie on line la MAI despre abuzurile angajatilor lor, si culmea chiar au dat curs acesteia, prin urmare azi am dat declaratie la politie si jandarmerie asupra celor reclamate.
Concomitent cu petitia am mai depus si o plingere penala la Parchet, astept sa vad ce se intimpla. Sper sa nu imbatrinesc pina atunci. :(
Ma bucur ca se misca ceva ,rezultatul il vom vedea.Formulati cerere la RATB si solicitati sa vi se comunice numele persoanelor care au fost de serviciu in perioada cu pricina si daca au avut ordin de serviciu sa-si desfasoare activitatea pe ruta respectiva.Puteti sa le faceti plangere si acolo.
Problema ratb
gs_octavian
Buna ziua.
Astazi am uitat ca mi-a expirat abonamentul RATB si m-a prins controlorul. Mi-a cerut sa ii dau buletin dar nu am avut si i-am aratat legitimatia ... (vezi toată discuția)