avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... AJOFM versus Subventie acordata angajatorului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

AJOFM versus Subventie acordata angajatorului

Din anul 2017 am doua conventii cu AJOFM prin care mi se achita 900 lei /persoana angajata peste 45 ani.
Odata cu noua modificare a legii salarizarii ,s-au modificat parte din documentele pe care le depun lunar in vederea verificarii si achitarii ,subventiei sus mentionate.
La nivelul orasului meu, AJOFM solicita peste ceea este stipulat in normele de aplicare a lg.76/2002:
" Copie a ordinelor de plata, prin care s-au achitat contribuitiile datorate bugetului consolidat si bugetului de stat"-adica suma integrala a D112
La termenul stabilit,pana in 25 ale fiecarei luni, am depus intreaga documentatie solicitata mai putin " Copie a ordinelor de plata, prin care s-au achitat conribuitiile datorate bugetului consolidat si bugetului de stat"-adica suma integrala a D112 intrucat dupa parerea mea este o solicitare abuziva.
Am depus,copie dupa ordinul de plata a C.A.M. pe ianuarie 2018 .
Din acest 2.25% Contribuite asiguratie de munca -ANOFM are 20%

A doua zi ,dupa depunerea documentatie lunare, am primit urmatorul raspuns:

Avand in vedere adresa dvs.......,va aducem la cunostinta ca prevederile punctului 5 Anexa 19 ,parte integranta din Lg.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj ,care prevede urmatoarele: Agentia isi exercita dreptul de control asupra indeplinirii conditiilor legale pentru incheierea prezentei conventii,derularea acesteia si acordarea sumelor prevazute la art.85 din lg.76/2002 si de celelalte acte normative adoptate in aplicarea acestei legi".
Tinand cont de cele de mai sus.....va solicitam sa ne remiteti documentele solcitate(ordine de plata).

Din punctul nostru de vedere este un abuz sa ai o cerinta care iti depaseste aria ta de control.
Ati ptea sa-mi dati o indrumare in acest sens?
Vi se pare normal,legal sa fii conditionat de ceva ce NU este inclus in lege?
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
torpisport, utilizator

Alte discuții în legătură

Solicitare ajofm versus subventie persoane peste 45 ani torpisport torpisport Din anul 2017 am doua conventii cu AJOFM prin care mi se achita 900 lei /persoana angajata peste 45 ani. Odata cu noua modificare a legii salarizarii ,s-au ... (vezi toată discuția)
Neplata de catre itm a sumelor cuvenite conform art80 lg76/2002 anonim1607 anonim1607 Buna ziua, Sunt medic de familie,pfa,si,in februarie,am incadrat in conditiile legii,un absolvent de scoala postliceala sanitara,din somaj.Am inteles ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in munca marialb marialb Ași vrea să aflu care sunt facilitățile unei firme,în situația angajări unui somer cu diplomă de bacalaureat și studi superioare în ... (vezi toată discuția)