avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua!
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua!

Am o intrebare pentru dumneavoastra, am de executat pedeapsa de un (1)an cu executare pentru un geam spart, problema este ca eu cu sotia am trimis bani unui avocat din Timisoara, respectiv toate daunele materiale si juridice, ca sa plateasca, noi suntem in Germania, si am aflat ca trebuie sa am minimum 3 ani de pedeapsa pentru ca nemtii sa ma extradeze,voi executa aici pedeapsa(Germania)?
Mentionez ca am trimis toate actele la avocat, certificat de nastere al copilului precum ca avem un copil minor, adresa din germania, toti banii, contract de munca.. Dar ceva necurat este la mijloc daca am primit un(1) an cu executare pentru un geam spart, cu toate daunele platite(speram)
Va multumesc frumos, asteptam un raspuns, o zi frumoasa.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
David alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: David alexandru , utilizator 12:26, 20 Aprilie 2018
Acum, depinde si ce geam ati spart, al cui a fost geamul si in ce scop a fost spart, trebuie sa fiti constient ca una este sa spargi geamul cu o minge si alta este sa-l spargi cu un glont (am exagerat doar in scopul unei bune intelegeri a chestiunii)

Procedura de emitere a mandatului european de arestare
alin. (1) Autoritatea prevăzută la alin. (3) emite un mandat european de arestare atunci când, față de natura infracțiunii săvârșite, vârsta și antecedentele penale ale persoanei solicitate, precum și alte împrejurări ale cauzei, consideră că este oportună emiterea unui mandat european de arestare și sunt întrunite următoarele condiții:
a) persoana solicitată se află pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene;
b) mandatul de arestare preventivă sau mandatul de executare a detențiunii pe viață sau a închisorii este valabil;
c) nu a intervenit, potrivit legii române, prescripția răspunderii penale sau a executării pedepsei ori amnistia sau grațierea;
d) atunci când arestarea și predarea se solicită:
(i) în vederea exercitării urmăririi penale ori a judecății, pedeapsa prevăzută de legea română pentru infracțiunea săvârșită este detențiunea pe viață sau închisoarea de 2 ani sau mai mare;
(ii) în vederea executării pedepsei, pedeapsa aplicată sau restul de pedeapsă rămas de executat este detențiunea pe viață sau închisoarea de un an sau mai mare;

alin. (3) - Mandatul european de arestare este emis:
c) în faza de executare, de către judecătorul desemnat de președintele instanței de executare, din oficiu sau la sesizarea procurorului ori a organului la care se află spre executare mandatul de executare a pedepsei detențiunii pe viață sau a închisorii sau hotărârea prin care s-a luat măsura privativă de libertate.
Trebuie ca sunt niste geamuri foarte speciale la Timisoara daca prezentati un astfel de pericol social pentru spargerea unuia (nu vorbim de spargerea in scopul patrunderii prin efractie aici presupun?). Condamnarea despre care vorbiti este hotararea definitiva sau cea a primei instante? Mai sunt cai de atac? Timisoara sigur mai are si alti avocati pe care i-ati putea contacta daca aveti suspiciuni fata de cel care v-a aparat pana acum.
A fost geamul unei nenorocite de biserici dar nu era normal sa imi dea cu suspendare? Avand in vedere ca am cazier curat nu am fost citat nu am avut dreptul la aparare nu absolut nimic m'au condamnat in lipsa fara drepturile mele am aflat de proces foarte tarziu cand deja se judeca apelul facut de parchet am luat un avocat care mia luat 350 de euro si nici macar nu sa prezentat la apel asta e justitia in 2018 te condamna fara drept de aparare sau cuvant iar unii asa zisi avocati te inseala ca esti la distanta am scris mail la inalta curte de casatie si justitie sper sa se faca dreptate am un copilas de 6 luni e absurd sa ma bage in inchisoare pentru un nenorocit de geam
A precizez ca domnii de la sectia aceea care m'au luat atunci eram cu sotia gravida iar cand am vrut sa le dam adresa din Germania unde avem noi rezidenta sa ma citeze nu ne'au lasat sa spunem adresa au spus ca ei stiu cum se scrie nu trebuie sa spunem pe litere si asa au facut erori peste erori
In orice caz multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de executare termen bianca12 bianca12 As vrea sa stiu in cate zile(maxim) de la pronuntarea unei decizii definitive se pune in aplicare mandatul de executare a unei pedepse cu inchisoare. (vezi toată discuția)
Prescriere dum dum as vrea sa stiu cind se prescrie o pedeapsa de 6 luni de inchisoare, data in 2005 pt. slutire. Mentionez ca s-a emis si un mandat europen de arestare. (vezi toată discuția)
Cand o condamnare ramane definitiva? portospirate portospirate Pe data de 7.04.2004 am fost condamnat la 4 ani cu executare in lipsa. Nu a fost facut nici un recurs. Din studierea dosarului, am descoperit ca pe data de ... (vezi toată discuția)