avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriere

as vrea sa stiu cind se prescrie o pedeapsa de 6 luni de inchisoare, data in 2005 pt. slutire. Mentionez ca s-a emis si un mandat europen de arestare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 6 Septembrie 2008
Termenele de prescripţie a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.

Prin urmare, prescriptia executarii pedepsei in cazul dvs se face dupa 5 ani si jumatate de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă.
Va multumesc foarte mult!!!!!! As vrea sa stiu daca acest mandat european de arestare emis, schimba cu ceva acest termen de prescriptie?
Emiterea mandatului de arestare european nu schimba cu nimic termenul de prescriptie a executarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prescrie o pedeapsa cu condamnare ?? mnz1989 mnz1989 Buna,ma numesc Bogdan,sunt din Oradea,in anul 2007 am facut niste boacane,mai exact o talharie,si am primit 1 an 6 luni de inchisoare,doar cu suspendare,la 2 ... (vezi toată discuția)
Cod penal Daniel Badea Daniel Badea Un prieten are o condamnare definitivă și irevocabilă de 7 ani cu executare. Sa emis si mandat prin Interpol de extrădare. După cati ani se prescrie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie condamnare, in 2016 septembrie concubinul meu a fost ... alexa.crengua alexa.crengua Prescriptie condamnare, In 2016 Septembrie concubinul meu a fost condamnat in absenta la 2 ani si 6 luni.Precize ca,acesta era deja plecat in Marea ... (vezi toată discuția)