avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptie condamnare, In 2016 Septembrie concubinul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptie condamnare, In 2016 Septembrie concubinul meu a fost ...

Prescriptie condamnare,

In 2016 Septembrie concubinul meu a fost condamnat in absenta la 2 ani si 6 luni.Precize ca,acesta era deja plecat in Marea Britanie.De semenea,audierea cazului tot in absenta a fost.In octombrie 2016 sentinta a ramas definitiva prin neapelare.

In baza mandatului de arestare european,abia in Septembrie 2019 acesta a fost arestat de catre Politia Britanica si retinut pentru procesul de extradare.Acest proces s-a finalizat in Mai 2020 in favoarea lui(neextradare).

Intrebarea mea este:

Avand in vedere condamnarea definitiva din 2016 octombrie si pana in momentul de fata,s-a prescris executarea cu inchisoarea?

Sau dupa cat timp se prescrie condamnarea?

Va multumesc si astept un raspuns

Cel mai recent răspuns: alexa.crengua , utilizator 18:46, 21 Februarie 2022
Termenele de prescripție a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detențiunea pe viață sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.
Termenele prevăzute în alin. (1) se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă.
Și dacă partenerul meu a avut 2.6 de ezecutat trebuie să treacă și cei 2 6 luni sau dar zumate din pedeapsa
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2022
alexa.crengua, utilizator
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
Dar dacă a fost reținut de cei din mare britanie ii intrerupe prescripția
Da, ii intrerupe prescriptia, conform RIL ICCJ nr. 2/2012.

Alte discuții în legătură

Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)
Prescriere dum dum as vrea sa stiu cind se prescrie o pedeapsa de 6 luni de inchisoare, data in 2005 pt. slutire. Mentionez ca s-a emis si un mandat europen de arestare. (vezi toată discuția)
Prescrierea faptei laubalaur13 laubalaur13 daca am fost condamnat definitif in sept 2000 la 7 ani de inchisoare ptr infractiuni economice, cand intervine prescrierea faptei , tinand cont de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)