avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Remuneratie director executiv care are si calitatea de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Remuneratie director executiv care are si calitatea de administrator la un S.A. la care o unitate administrativ teritoriala este actionar unic

Un director executiv care are si calitatea de administrator la o societate la care o unitate administrativ teritoriala este actionar unic, pentru munca prestata, are dreptul la salariu si separat remuneratie pentru sedintele Consiliului de Administratie ca si administratorii neexecutivi sau salariul acestuia este constituit dintr-o singura forma de remuneratie. Aceiasi persoana poate beneficia de tichete de masa ca orice salariat?.
Eu consider ca directorul executiv care are si calitatea de administrator la o societate de stat numit in conditiile Legii 109/2011, privind guvernanata corporatista, ar trebui sa-i fie suspendat contractul de munca sau daca are calitatea de functionar public ii este suspendat raportul de serviciu, iar prin incheierea contractului de mandat acesta nu mai are calitatea de salariat primind o singura remuneratie pentru activitatea depusa ca director executiv si membru in Consiliul de Aministratie, neavand dreptul de tichete de masa deoarece nu are calitatea de salariat.
In speta, directorul executiv si juristii societatii nu imparasesc opinia mea, cel dintai beneficiind de salariu si indemnizatie sedinta C.A, cat si de tichete de masa, care este opinia voastra?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Contract administrator/director sp2install sp2install As dori opinii in legatura cu urmatoarea problema: un consiliu de adm.la o soc .pe actiuni are 5 membri. Din acestia 4 sunt neexecutivi iar unul este ... (vezi toată discuția)
Stadiul administratorilor salariati ai sa-urilor julien_slbz julien_slbz am o intrebare pentru persoanele care activeza in SA-uri si sunt in tema : administratorilor care sunt salariati ai societatii in cauza li s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)