avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna seara! Am si eu o intrebare si as vrea sa ma ajutati.am lucrat din aprilie 2015 la o firma pana in februarie 2018.In luna ianuarie am aflat ca sunt insarcinata,insa la 1 februarie am gost nevoita sa imi dau demisia.Acum nu mai lucrez nicaieri,termenul nasterii este in septembrie.As dori sa stiu daca ma incadrez la indemnizatie avand in vedere ca in ultimele 24 de luni am 12 luni lucrate deja chiar daca in momentul de fata nu mai lucrez pana la nastere.Va multumesc si astept sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: AdelinaBicu , utilizator 09:55, 21 Aprilie 2018
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Din ce inteleg ar trebui sa ma incadrez nu? ca am in ultimele 24 luni aferente nasterii copilului 12 luni lucrate.M-am gandit ca daca nu mai lucrez acum nu ma mai incadrez.
Ati inteles gresit ... daca aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , atunci veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Pai am venituri supuse impozitului pe venit in ultimele 24 luni timp de 12 luni chiar daca nu mai lucrez acum.am lucrat de aproape 3 ani.Nu mai lucrez acum din februarie si urmeaza sa nasc in septembrie.
Atunci veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului ... Matasel23 Matasel23 Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului daca nu am lucrat niciodată in România sau daca am rămas însărcinată si apoi sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt insarcinata si as dori sa stiu daca pot beneficia ... Stefanua Stefanua Buna ziua! Sunt insarcinata si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil in conditiile in care eu nu mai lucrez din luna martie a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pasarenick pasarenick Buna ziua ! Va rog frumos am si o intrebare cu noua lege privind indemnizatia pentru cresterea copilului ...Problema este ca nevasta mea trebuie sa nasca anul ... (vezi toată discuția)