avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului ...

Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului daca nu am lucrat niciodată in România sau daca am rămas însărcinată si apoi sa ma angajez pot beneficia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 14 Noiembrie 2023
Aveți nevoie de minim 12 luni lucrate în ultimele 24 de luni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de data nașterii copilului și de statutul dvs anterior acestei date.

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Ati lucrat intr-o tara din UE/SEE sau din afara?
UE

Ionut.ion a scris:

Ati lucrat intr-o tara din UE/SEE sau din afara?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

2. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit numai in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia ,atunci nu se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Alina Serbanoiu Alina Serbanoiu Buna ziua numele meu este Alina!! Am și eu o nelămurire, pot beneficia de indemnizația de creșterea copilului dacă am doar 2 luni lucrate in România ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez ca și îngrijitoare bătrâni austria de ... MDaniel@ MDaniel@ Bună ziua! Lucrez ca și îngrijitoare bătrâni Austria de 8 ani. 5 săptămâni Austria apoi 5 săptămâni liber acasa . Întrebarea mea este: plănuiesc ... (vezi toată discuția)
În ultimii 2 ani dacă am lucrat și in străinătate se i a ... PavBianca123 PavBianca123 În ultimii 2 ani dacă am lucrat și in străinătate se i a în calcul pentru indemnizație creștere copil? Și dacă da, ce dovezi sunt necesare? ... (vezi toată discuția)