avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Delapidare, proces penal. Pot obține amânarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Delapidare, proces penal. Pot obține amânarea aplicării pedepsei dacă am achitat prejudiciul la termenul dat de judecător?

Astazi am incheiat procesul pentru delapidare. Am achitat tot prejudiciul la termenul dat de judecator ! Si avocatul meu si avocatul partii civile au sustinut sa se tina cont de faptul ca am achitat tot la termen si sa se dea amanare . Este posibil ?? Inca nu am primit hotararea judecătorească
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Asa a decis judecătorul, s au tinut cont de mai multe aspecte. Probabil si ptr ca avocatul părții civile a cerut acelas lucru
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza ce s-a solicitat, judecatorul nu a tinut cont de conditiile obiective prevazute in lege, hotararea este nelegala. Pe dvs insa va avantajeaza.
ART. 83 c.p.
Condiţiile amânării aplicării pedepsei
(1) Instanţa poate dispune amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa stabilită, inclusiv în cazul concursului de infracţiuni, este amenda sau închisoarea de cel mult 2 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 lit. a) şi lit. b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.
(2) Nu se poate dispune amânarea aplicării pedepsei dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este de 7 ani sau mai mare sau dacă infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor.
(3) Amânarea aplicării pedepsei închisorii atrage şi amânarea aplicării amenzii care însoţeşte pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62.
#M3
(4) Sunt obligatorii prezentarea motivelor care au determinat amânarea aplicării pedepsei şi atenţionarea infractorului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.

ART. 295
Delapidarea
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Tentativa se pedepseşte.
Acum ramane sa aștept sa vedem daca se schimba hotararea
Atentie la textul de lege. "Pedeapsa stabilita" si nu pedeapsa prevazuta de lege. Judecatorul a stabilit pedeapsa minima probabil, aceea de 2 ani si amanarea aplicarii pedepsei, conditia fiind indeplinita. Ca atare, pentru acest motiv, procurorul nu va face apel, ci doar daca nu este de acord cu aplicarea pedepsei minime.
Dupa rationamentul dvs, se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei si pentru infractiunile la care pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita este de 7 ani sau mai mare.

herminast a scris:

Atentie la textul de lege. "Pedeapsa stabilita" si nu pedeapsa prevazuta de lege. Judecatorul a stabilit pedeapsa minima probabil, aceea de 2 ani si amanarea aplicarii pedepsei, conditia fiind indeplinita. Ca atare, pentru acest motiv, procurorul nu va face apel, ci doar daca nu este de acord cu aplicarea pedepsei minime.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan cosminasirb cosminasirb Pt o alcolemie de 0.58 in aerul expirat care sunt riscurile?amenda,suspendare permis,anulare permis,inchisoare...? (vezi toată discuția)
Alcool la volan adrianBente adrianBente o posibila sentinta in cazul unui imens 2.02 la mie ,fara alte probleme cu legea inainte ? (vezi toată discuția)
Alcoolemie Drosu Adriana Drosu Adriana Ce se poate întâmpla dacă m-a prins la volan cu 0.72 in aerul expirat ? (vezi toată discuția)