avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Înmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Înmatriculare auto

Buna seara,am cumparat și eu o mașina de la un vecin ,Vecinul a cumpărat o de la proprietar pe 15.12.2014 Vecinul o are la financiar doar ca el nu a Înmatriculto mi a făcut mie contract vânzare cumpărare și am băgat o la financiar eu,întrebarea mea este ce acte îmi trebuiesc pt înmatriculare ? In 2014 era cu contract vechi , îmi trebuie oare și fisa între proprietar și vecinu?si vreau sa știu exact toate actele care îmi trebuiesc pt înmatriculare pe PH
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Vladynitu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladynitu , utilizator 10:04, 19 Aprilie 2018
Aveti nevoie de urmatoarele documente
Documente necesare pentru inmatricularea unui vehicul achizitionat din Romania si care este deja inmatriculat în Romania (transcriere)
1. Cererea solicitantului;
2. Fisa de inmatriculare vizata la organul fiscal teritorial competent al vanzatorului.
In cazul in care transferul dreptului de proprietate a mijloacelor de transport se realizeaza prin utilizarea contractului de instrainare - dobandire, Model 2016 ITL-054, nu se solicita certificatul de atestare fiscala
3. Cartea de identitate a vehiculului, original si copie;
4. Documentul care atesta dreptul de proprietate, original si copie;
5. Actul de identitate al solicitantului, original si copie;
6. Copia asigurarii de raspundere civila (RCA) in termen de valabilitate;
7. Dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare de 37 lei (se poate achita la Trezorerie si la Oficiile Postale);
8. Dovada platii contravalorii placutelor cu numarul de inmatriculare, in valoare de 40 lei, pentru numar la rand, respectiv 85 lei pentru numar preferential (se achita la ghiseu cu ocazia depunerii documentelor).

Certificatul de inmatriculare =talonul ,va fi completat pe verso conform rubricilor respective
.Verificarea tehnica.
Viza organului fiscal teritorial sau atestatul fiscal (pentru vanzator)
Anexa 677
Atestat fiscal langa fiecare contract de vanzare-cumparare succesiv.
Cerere radiere + Cerere inmatriculare (Transcriere)
Certificat de radiere
Cerere numere preferentiale (daca se doreste)
Fisa inmatriculare
Contract de vanzare-cumparare


Am înțeles eu am contractul de vânzare cumpărare vechi între proprietar și Vecinul din luna 12.2014 și contract nou in 2018 între mine și Vecinul am fiscalul care i la dat proprietarul lui Vecinul îmi trebuie și fisa de înmatriculare între Vecinul și proprietar sau îmi trebuie decât fiscalul și contractul?si îmi trebuie copie după buletin la vreunu din ei?
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Vladynitu, utilizator
Nu este necesara fisa de inmatriculare intre cumparator si vanzator
Este necesar contract vanzare cumparare si certificat fiscal
Pe contractele vechi era cu fisa de înmatriculare Daia am precizat eu acum am contract nou între mine și vecinu deci nu îmi trebuie fisa între vecinu și proprietar ca era pe contract din ăla vechi deci iau fiscalu care l scos proprietaru și contractul vechi între vecin și proprietar atât da? Și copie după buletin îmi trebuie la vreunu din ei?
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Vladynitu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto gabi0708 gabi0708 Se poate vinde o masina, primita ca donatie, dar inca neinmatriculata de catre titular? Mentionez toate taxele la zi, impozit, ITP. (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto radulescu emil radulescu emil Am cumparat anul trecut un autoturism de la cineva si acum vreau sa-l trec pe numele meu, dar nu mai dau de fostul proprietar.Imi trebuie fisa fiscala de la ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatie CeliaMariana CeliaMariana Buna seara! Cum pot radia un autoturism pe care nu l-am înmatriculat pe numele meu? Mentionez ca am actele in original ale masinii si contract de vanzare ... (vezi toată discuția)