avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se rezolva problemele intr\'un mic imobil fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se rezolva problemele intr'un mic imobil fara asociatie

Intr-un imobil de 5 etaje, cu numai 7 proprietari, constituirea unei asociatii nu are acordul tuturor proprietarilor. Trei dintre ei detin 63% din cotele indivize.
1. Ce pot face ceilalti patru pentru a se impune in procesul de decizie?
2. Cum putem impune ca parterul si etajul 1 sa participe la intretinerea, reparatia sau inlocuirea ascensorului sau a hidroforului cand, asa cum spun, nu le este necesar.
3. Ce putem face cand un proprietar, fara sa ceara acordul celorlalti, personalizeaza intrarea in apartamentul lui, in discordanta cu celelalte apartamente dar pe unde toata lumea trece- o usa diferita, faianta in jurul ei, vopsea diferita
4. Ce putem face cand proprietarii majoritari impun lucrari importante pentru ei dar tergiverseaza sau refuza lucrari absolut imperative pentru proprietarii minoritari ?
Cum s-ar rezolva aceste probleme daca ar exista o asociatie de proprietari ?
Multumesc pentru ajutorul dvs

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:56, 19 Aprilie 2018
Daca nu puteti constituii o asociatie de proprietari, discutati intre dvs. si stabiliti de comun acord
ca toti proprietarii sa semneze o convetie in care sa stabiliti rezolvarea acestor probleme pentru viitor.
Daca nu se poate infiinta asociatie de proprietari pentru reglementarea partii comune imobil de locuit in comun aveti in vedere si disp Art. 631-686) NCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli de buna convietuire intr'un mic imobil fara asociatie anca111 anca111 Intr-un imobil de 5 etaje, cu numai 6 proprietari, constituirea unei asociatii nu are acordul tuturor proprietarilor. Totusi niste reguli legate de partile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune silviu1958 silviu1958 Locuiesc intr-o casa cu doua apartamente; unul la parter si celalalt la etaj, eu fiind proprietarul apartamentului de la etaj. Deoarece acoperisul este ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a unei reparatii capitale a liftului, actiune in instanta contra railor platnici nemteanu nemteanu Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu 10 etaje din 1974 prevazut cu ascensor inca de la inaugurare. In luna mai a.c. o inspectie ISCIR ne-a transmis prin ... (vezi toată discuția)