Bună ziua, doresc să vă întreb cum se consideră a fi o perioada lungă de invaliditate de grad 3 și respectiv de grad 2 în ceea ce privește calcularea perioadelor asimilate respective fiecărui grad de invaliditate? Altfel spus, cât înseamnă 1 an de invaliditate grad 3 și respectiv cât înseamnă 1 an de invaliditate grad 2 , transpuse în perioade asimilate?
Cuantumul pensiei de invaliditate gradul II sau III se transforma in puncte prin raportarea la salariul mediu brut pe economie, la fel ca si la calculul pensiei de limita de varsta.
Cu respect, altceva am intrebat: cand cineva munceste in grupa 1 de munca primeste in plus 6 luni la un an de munca, de asemenea munca in grupa 2 beneficiaza de un plus de 3 luni la an. Pana aici lucrurile sunt clare pentru toata lumea. Nici vorba despre cuantumul pensiei!
Întrebarea mea se extindea la a afla acel bonus de câte (?) luni pentru un an de pensie de invaliditate de gradul 2 sau 3 de boala.
Sincer, nu cred ca este asa!!!!!!!!!! Logic, atunci ce diferenta este intre cineva casnic si un fost angajat care si-a pierdut capacitatea de munca? Sigur nu este asa! Astept raspunsuri avizate, va rog frumos! Multumesc!
Repet:
Pentru anii de pensie de invaliditate gradul I si II nu se acorda stagiu aferent(6/luni/an, 3 luni/an).
Daca cineva va gasi temei legal pentru asa ceva, eu imi inchit conturile si ma retrag de pe toate forumurile.
Pensie
Tenea Maria
Sunt nascută in 1960 luna octombrie
Am lucrat 21 ani si 4 luni
In anul 2002 am iesit la pensie de invaliditate de gradul2 cu un punctaj de23.2439iar ... (vezi toată discuția)