avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Prima casa sau A doua casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Prima casa sau A doua casa

Buna ziua, am cumparat acum 5 ani un apartament cu sotia prin programul prima casa. Intre timp a aparut divortul si voi face partajul la banca in favoarea ei pentru a ramane doar ea titulara pe apartament si va plati in continuare ratele. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca am fost coplatitor la programul prima casa timp de 5 ani si acum nu voi mai apare ca coplatitor la acest apartament dupa ce fac partajul, voi putea accesa singur programul Prima casa sau Programul a doua casa? Cu banii ma incadrez ,iar apartamentul pe care as dori sa-l achizitionez e putin mai mare decat apartamentul actual. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danieldima66 , utilizator 10:06, 20 Aprilie 2018
In principiu nu ar trebui sa fie probleme. Primul Credit a fost pe numele amandurora? Problema pe care inteleg sa o ridic este alta: accepta banca sa nu mai fiti coplatitor? Aici au fost mereu probleme.
creditul a fost pe numele la amandoi,eu fiind trecut ca coplatitor in acte. Banca accepta sa ramana doar ea titulat pe imobil, doar in urma unui partaj la notar si sa se incadreze cu venitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa sau a doua casa danieldima66 danieldima66 Buna ziua, am cumparat acum 5 ani un apartament cu sotia prin programul prima casa. Intre timp a aparut divortul si voi face partajul la banca in favoarea ei ... (vezi toată discuția)
Contract de novatie pentru credit cu ipoteca- partaj ariesanmonica ariesanmonica Sunt in divort cu sotia, impreuna am achizitionat un apartament cu credit ipotecar din care am platit 4 ani, dupa multe discutii sotia este de acord sa raman ... (vezi toată discuția)
Coplatitor prima casa Remes Remes Buna ziua, am contractat impreuna cu viitoarea sotie un credit prima casa in care ea este titularul de cont si eu coplatitorul. Am achizitionat un apartament ... (vezi toată discuția)