Buna ziua,
Detin un apartament pentru care am facut contract de comodat cu o societate comerciala (RENT SRL) care imi apartine si pe care il inchiriez prin acea societate comerciala catre o persoana fizica. Acea persoana fizica m-a intrebat daca isi poate face sediul social in apartament pentru o societate pe care doreste sa o infiinteze (NOU SRL).
As dori sa stiu urmatoarele:
1. La ce riscuri ma expun ca si proprietar?
2. Ce cheltuieli am sau pot avea ca si proprietar? Impozit marit, drumuri dese la taxe si impozite, ANAF, Reg Comertului etc.
3. Pot vinde ulterior apartamentul?
4. Contractul de inchiriere trebuie astfel semnat intre proprietar si NOU SRL sau se poate semna intre RENT SRL si NOU SRL?
5. Isi poate stabili sediul social daca se semneaza contract de inchiriere intre RENT SRL si NOU SRL, iar proprietarul este persoana fizica?
In situatia in care se schimba destinatia apartamentului in sediu social urmeaza sa se incheie conventie cu asociatia de proprietari,conventie in care partile urmeaza sa convina obligatiile de plata fata de asociatia de proprietari
Apartamentul poate fi instrainat conditionat si de interesul promitentului cumparator daca acesta intentioneaza sa achizitioneze spatiu cu destinatia de locuinta sau sediu firma