avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscriere CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscriere CF

Buna ziua! Daca doi soti care au impreuna un imobil divorteaza in Germania la notar si in acel acord sotia renunta la dreptul sau de proprietate a imobilului din Romania, cu acel act isi poate inscrie sotul dreptul de proprietate in Cartea Funciara?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
RoxanaSTT, utilizator
Cel mai recent răspuns: RoxanaSTT , utilizator 09:48, 20 Aprilie 2018
Inscrierea in cartea funciara se poate efectua si in baza inscrisului autentic notarial potrivit art. 888 din Codul civil.
Avand in vedere ca actul despre care vorbiti, cel mai probabil nu este incheiat in forma autentica ci cu legalizare de semnatura, raspunsul este nu.
Presupunand ca actul este incheiat in forma autentica si ca identifica imobilul cat de cat (adresa, numar cadastral, numar de carte funciara, act de dobandire, etc) puteti apostila actul in Germania dupa care sa il traduceti in Romania la un traducator autorizat si sa legalizati semnatura traducatorului la un birou notarial. Apoi puteti depune inscrisul la biroul de carte funciara abilitat impreuna cu plata tarifului de intabulare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura suedia cu apostila vanzare locuinta saphirr saphirr Buan ziua! As dori sa stiu daca este valabila o procura legalizata la un notar din Suedia si apostilata, care a fost si tradusa si legalizarea traducerii ... (vezi toată discuția)
imobil vândut cu procură făcută în străinătate la un notar, nu la consulat. se poate pune problema nulității relative sau absolute a contractului? Cristina 27 Cristina 27 Contract vanzare cumparare, vanzatorul cu domiciliu in Germania, imobil in Romania, a facut procura pt sotie(bun comun), dar nu la consulat, deci procura nu e ... (vezi toată discuția)
Declaratia cu acordul tatălui pentru călătoria copilului cu mama se poate face la orice notar, sau trebuie făcută la consulat? Ana Maria Alice Ana Maria Alice buna ziua ,am si eu o intrebare vreau sa merg in romania sa imi schim buletinu impreuna cu fica mea de 2 si 3luni de unde obtin declaratia cu acordul tatalui ... (vezi toată discuția)