avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratia cu acordul tatălui pentru călătoria ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratia cu acordul tatălui pentru călătoria copilului cu mama se poate face la orice notar, sau trebuie făcută la consulat?

buna ziua ,am si eu o intrebare vreau sa merg in romania sa imi schim buletinu impreuna cu fica mea de 2 si 3luni de unde obtin declaratia cu acordul tatalui .o pot face la orice notar din orasul in care locuiesc sau trebuie sa merg la consulat(locuiesc in germania tatl cetatean turc copilul cetatean turc mama cetatean roman)
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Alice , utilizator 13:52, 7 Mai 2018
Daca faceti declaratia in Germania este preferabil sa mergeti la consulat. Declaratia se poate face si la un notar public din Germania, dar aceasta trebuie facuta obligatoriu in forma autentica (si nu cu legalizare de semnatura, cum se face de obicei acest tip de declaratii in Germania - de obicei asta este o problema), apoi declaratia trebuie apostilata in Germania, apoi trebuie tradusa in Romania la un traducator autorizat de Ministerul Justitiei iar apoi semnatura traducatorului trebuie legalizata la un birou notarial. Daca , in aceste conditii, preferati totusi sa faceti declaratia la un notar, insistati asupra formei autentice a declaratiei, altfel actul nu va fi valabil. (forma autentica, nu legalizare de semnatura sau "autentificare" de semnatura).
Pe de alta parte, daca faceti declaratia la consulat, aceasta se foloseste pur si simplu, fara apostilare, traducere si legalizare.
va multumesc mult merg la consulat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura facuta in germania la notar e valabila la anaf? Filia Filia Eu sunt cetatean german, nu mai am cetatenie romana. Fratele meu are nevoie in Romania la vanzarea casei de procura, sa obtina pentru mine un nr. identificare ... (vezi toată discuția)
Certificat de naștere khadija 40 khadija 40 Bună ziua am și eu o întrebare va rog frumos dacă se poate . Sunt în germania și am un bebe născut aici as vrea sa îi trimit la sora mia procura ... (vezi toată discuția)
Iesirea unui minor din romania in germania, cat costa procura? Francesca26 Francesca26 Eu locuiesc in germania impreuna cu părinții mei, ei vor sa ma trimita in romania dar la întoarcerea din romania in germania imi trebuie procura si aceasta ... (vezi toată discuția)