avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj+Ccc-Vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj+Ccc-Vechime in munca?

Buna ziua!Am fost in somaj in perioada 01/12/2008-decembrie 2009 ulterior pe 31/01/2010 intrand in concediu crestere copil.Anterior acestei perioade am avut un stagiu de cotizare de aprox. 8 ani.Se considera vreuna dintre perioadele de mai sus,somaj sau CCC vechime in munca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 19 Aprilie 2018
Numai perioada in care ati fost in CCC constituie vechime in mmunca.
Multumesc mult! Stiu ca a fost o mare brambureala legislativa in perioada respectiva.Va intrebam pentru ca la actualul loc de munca,in vederea calcularii zilelor de concediu odihna conform vechimii,acesti 2 ani nu mi-au fost luati in calcul,pe motiv ca la vremea respectiva CCC nu constituia vechime in munca.Este corect? Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Numai perioada in care ati fost in CCC constituie vechime in mmunca.

Nu este corect .
Din 20.01.2007 : Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în munca şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.

Din 01.01.2012 : Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime roxanas roxanas O salariata(functionar public) angajata in noiembrie 2007 (fara nici o zi vechime) a fost in concediu maternitate si concediu crestere copil in perioada ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca si in specialitate dupa efectuarea concediului pentru cresterea copilului... Radamante Radamante 1. X este angajata pe perioada determinata. 2. Are 3 ani vechime in munca. 3. Intra in concediu de maternitate cu 21 de zile inainte de incetarea de drept a ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil - promovare grad s_mari s_mari perioada concediului de crestere copil pana la 2 ani se considera vechime in grad profesional pt functionarul public? (vezi toată discuția)