avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă pentru o înjurătură?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă pentru o înjurătură?

Sa certat tata cu un vecin ca la prins cu oile în grădină și la înjurat de mama pe vecin și a fost ascultat de un polițist ca la înjurat de mama poate sa fie amendat de domnul polițist tata pentru o injuratura
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:24, 19 Aprilie 2018
Conform legii 61/1991 se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 200 lei la 1000 lei "savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice". Teoretic trebuia intocmit un proces verbal de constatare de catre politist. Daca acesta nu a fost intocmit la momentul respectiv si semnat de tata, acesta se poate intocmi ulterior si trebuie comunicat tatalui in termen de cel mult 2 luni de la data intocmirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libertatea de exprimare și legea 61/1991 vo87yh1c0 vo87yh1c0 Legea 61/1991 zice asa: Art. 2. - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții ... (vezi toată discuția)
Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati - jigniri continue, consecințe plângere penală CristinaMereanu CristinaMereanu Buna ziua! As dori sa ma ajutati si pe mine macar cu un sfat. In prezent sunt maritata si am doi copii mici am locuinta la parintii sotului meu in fiecare zi ... (vezi toată discuția)