avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe suma despagubita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe suma despagubita

Buna ziua,
Am si eu o intrebare in legatura cu o situatie. Sa va povestesc pe scrurt despre ce este vorba. Casa parintilor mei a fost grav afectata in urma unei avarii la o conducta de apa din reteaua stradala, apa s-a infiltrat sub casa, iar aceasta a devenit nelocuibila, fiind foarte grav avariata (crapaturi enorme). Parintii mei au dat in judecata firma care administra reteaua de furnizare a apei si au avut castig de cauza, cu drept de apel din partea firmei respective. S-a stabilit o suma care va creste cu dobanda pana in momentul achitarii daunei. Acum, aceasta firma a decis ca sa faca recurs.
Intrebarile mele sunt daca suma setata in procesul finalizat acum poate scadea la recursul facut de firma care i-a pagubit pe parintii mei, si, la fel de important, daca acea suma ce reprezinta de fapt dauna este supusa impozitarii, si cine plateste acel impozit daca este cazul? de ex la suma de 70.000 euro, un impozit de 16% ar fi 11.200 euro.. ceea ce nu e deloc de neglijat... mie nu mi s-ar parea normal sa se opreasca impozit, din moment ce nu este suma obtinuta prin desfasurarea vreunei activitati.. dar legea ce zice?

Alte discuții în legătură

Firma responsabilă nu vrea să plătească daunele cauzate de o avarie la rețeaua de apă potabilă nerezolvată la timp, deși a pierdut și apelul. pot face recurs? byiutzis byiutzis Buna ziua, Sa va expun pe scurt cazul parintilor mei. In ianuarie 2017 s-a produs sub strada unde locuiesc parintii mei o avarie la reteaua de apa potabila.. ... (vezi toată discuția)
Avarie locuinta din cauza furnizorului de apa byiutzis byiutzis Buna ziua, Am nevoie de ajutor in legatura cu problema cu care se confrunta parintii mei. In luna ianuarie s-a spart teava stradala de alimentare cu apa, iar ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre pronuntare si comunicare caz civil byiutzis byiutzis Buna ziua, In urma unei avarii produse la reteaua stradala de furnizare a apei si infiltrarea apei scurse sub casa parintilor mei. aceasta a devenit foarte ... (vezi toată discuția)