avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Firma responsabilă nu vrea să plătească daunele ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Firma responsabilă nu vrea să plătească daunele cauzate de o avarie la rețeaua de apă potabilă nerezolvată la timp, deși a pierdut și apelul. Pot face recurs?

Buna ziua,
Sa va expun pe scurt cazul parintilor mei.
In ianuarie 2017 s-a produs sub strada unde locuiesc parintii mei o avarie la reteaua de apa potabila.. apa scursa s-a infiltrat in pamant pe sub casa parintilor, in asa fel incat a produs o avarie foarte serioasa casei, aceasta devenind nelocuibila. In momentul constatarii avariei la reteaua de apa (apa colmatand prin infiltrare si fosa septica din curte), parintii mei au anuntat firma responsabila de intretinerea retelei de apa, dar angajatii acesteia nu au venit la timp sa faca lucrarea - ci abia dupa vreo 5 zile (fiind perioada 24ianuarie.. zile legale libere.. desi serviciul de mentenanta e in permanenta) - motivand ca nu au cu ce.. ca nu au cum.. le-au sugerat parintilor mei sa isi cumpere pompa si sa tot scoata ei apa din fosa, intre timp apa curgand nestingherita. Parintii mei au cumparat pompa si au tot scos apa.. pana in momentul cand cei de la firma de furnizare de apa si-au trimis angajatii sa remedieze avaria (dupa 5 zile de la anuntare).
Intre timp, casa parintilor a devenit nelocuibila, cu crapaturi foarte mari in pereti, soba daramata de la destabilizarea terenului.. etc.
Parintii mei au actionat in judecata firma furnizatoare de apa pentru avaria produsa asupra imobilului, si, in urma a 2 expertize tehnice la fata locului, cu sondari de teren.. tot ce trebuie... sentinta a fost in favoarea parintilor mei.
Firma furnizatoare de apa, nemultumita de rezultat, a facut apel. In urma la cea de-a 3-a expertiza, apelul s-a decis ca fiind nefondat, cu decizie definitiva, in favoarea parintilor mei.
Solutia pe scurt prezenta pe portalul tribunalului este formulata astfel:
"DECIS: Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la plata sumei de 1500 lei cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat către intimată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.12.2018.
Document: Hotarâre 1171/2018 18.12.2018"
Acum asteptam plicul cu decizia de la apel.
Intre timp, juristul firmei cu apa ii tot suna pe parintii mei.. si le tot spune ca ei nu sunt multumiti de cum s-a judecat cauza.. ca vor sa mearga mai departe.. etc..
Este posibil ca firma furnizatoare de apa sa faca recurs in acest caz?
Ce implica un recurs?...
In mai putin de 1 luna de fac 2 ani de cand parintii mei traiesc foarte restrans, ca sinistratii... e inadmisibil.. desi e clar ca cele 3 expertize au fost toate in aceeasi directie .. sa se faca atatea proceduri si oamenii sa sufere in continuu...
Va rog un sfat legal, si va rog sa ma ajutati cu o directie a ceea ce presupune un recurs.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 15:58, 27 Decembrie 2018
Buna ziua,
In finalul deciziei de la apel nu scrie cumva DEFINITIV?
Daca da, si sunt aproape CONVINS ca asa scrie, NU MAI EXISTA CALE DE ATAC.
Recursul este o cale extraordinară de atac, ce poate fi introdusă în cazurile expres și limitativ prevăzute de lege, nu cred că au șanse oricum.
Mergeți cu hotărârea definitivă, legalizată, la un executor judecătoresc.
Juristul poate sa spuna orice ,alta cale de atac nu mai exista Chiar daca ar uzita de o cale extraordinara de atac sansele sunt o iar dvs puteti pune in executare sentinta obtinuta.
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
DA, SCRIE DEFINITIV. uITATI CE SCRIE PE PORTALUL TRIBUNALULUI:
"Ora estimata: 09:00
Complet: CAN3a
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: DECIS: Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la plata sumei de 1500 lei cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat către intimată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.12.2018.
Document: Hotarâre 1171/2018 18.12.2018"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe suma despagubita byiutzis byiutzis Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu o situatie. Sa va povestesc pe scrurt despre ce este vorba. Casa parintilor mei a fost grav afectata in urma ... (vezi toată discuția)
Avarie locuinta din cauza furnizorului de apa byiutzis byiutzis Buna ziua, Am nevoie de ajutor in legatura cu problema cu care se confrunta parintii mei. In luna ianuarie s-a spart teava stradala de alimentare cu apa, iar ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre pronuntare si comunicare caz civil byiutzis byiutzis Buna ziua, In urma unei avarii produse la reteaua stradala de furnizare a apei si infiltrarea apei scurse sub casa parintilor mei. aceasta a devenit foarte ... (vezi toată discuția)