avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta intre pronuntare si comunicare caz civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta intre pronuntare si comunicare caz civil

Buna ziua,
In urma unei avarii produse la reteaua stradala de furnizare a apei si infiltrarea apei scurse sub casa parintilor mei. aceasta a devenit foarte avariata, practic nelocuibila in cea mai mare parte. Parintii mei au dat in judecata anul trecut firma care era responsavila de furnizarea apei si de intretinerea retelei respective, si au avut castig de cauza, dar cu drept de apel din partea firmei respective. Va las aici ceea ce apare pe portalul judecatoriei unde s-a judecat dosarul:

"30.03.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtei Unitatea Administrativ Teritorială Măcin. Respinge excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtei S.C. Aquaserv S.A. Respinge acţiunea civilă formulată de reclamanţii BUHAGIAR CORNEL şi BUHAGIAR TUDORIŢA, în contradictoriu cu pârâta UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MĂCIN, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală. Admite acţiunea civilă formulată de reclamanţii BUHAGIAR CORNEL, şi BUHAGIAR TUDORIŢA, în contradictoriu cu pârâta S.C.AQUASERV S.A. Obligă pârâta S.C. Aquaserv S.A. să plătească reclamanţilor suma de 333.082 lei reprezentând prejudiciul cauzat, sumă actualizată cu dobânda legală la data plăţii efective. Obligă pârâta S.C. Aquaserv S.A. la plata către stat a sumei de 4579,09 lei reprezentând contravaloarea taxei judiciare de timbru pentru care reclamanţii au beneficiat de ajutor public judiciar. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel ce se depune la Judecătoria Măcin. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 30 martie 2018.
Document: Hotarâre 377/2018 30.03.2018"

Inteleg ca aceasta reprezinta pe scurt pronuntarea hotararii.. iar comunicarea ar insemna momentul primirii de catre ambele parti a documentelor care atesta aceasta hotarare... Astazi este data de 22.05.2018, iar parintii mei, dar nici firma cu care s-au judecat, nu au primit nimic de la tribunal referitor la finalizarea procesului. Cat poate dura redactarea acestor documente? se apropie de 60 zile? se intra in vacanta judecatoreasca? este normal sa dureze atat, sau e cazul sa luam alte masuri?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 22:18, 22 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Legal 30 de zile, practica cateva luni.
De la acel moment (cel al primirii sentintei acasa in plic) incepe sa curga termenul de 30 de zile.
Multumesc pt raspuns. Am inteles ca din momentul primirii plicului acasa incep acele 30 zile pe care le au cealalta parte la dispozitie pentru a depune apel. Dar intreb si eu.. asa
... Ca si contribuabil cinstit .. de ce legal alea 30 zile au voie sa se transforme in cateva luni? Am inteles ca avocata parintilor mei ar fi zis ca judecatoarea ar fi fost 2 saptamani in concediu in perioada asta de 52 zile scurse de la pronuntarea hotararii... ori vacanta judecatoreasca care incepe in iunie si se termina cine stie cand ce rol mai are.. alta pauza degeaba? Nu mi se pare corect, mai ales in situatia in care parintii mei traiesc de mai bine de un an ca sinistratii.. toata mobila lucrurile lor au fost afectatale si nu mai zic de faptul ca sunt nevoiti sa locuiasca in cativa metri patrati... E inuman... Exista vreo posibilitate legala de a face lucrurile sa mearga mai repede cu redactarea acelei motivari? Parintii mei deja sunt cu psihicul la pamant... Si sunt in varsta.. nu vreau sa pateasca doamne fereate ceva .. numai din gandul ca nu vor mai apuca sa vada un rezultat la procesul asta... Si ca toata munca lor de o viata se duce pe apa sambetei din cauza intarzierilor neintemeiate....
Multumesc anticipat.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Legal 30 de zile, practica cateva luni.
De la acel moment (cel al primirii sentintei acasa in plic) incepe sa curga termenul de 30 de zile.

Si inca o intrebare.. termenele astea.. se calculeaza im zile calendaristice sau lucratoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! imi poate explica cineva, va rog, ce înseamnă toate ... Elena072 Elena072 Bună ziua! Imi poate explica cineva, va rog, ce înseamnă toate astea? Mulțumesc! Admite excepţia netimbrării cererilor, invocată de către pârât. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de o datorie veche. familia ... TudorTGG TudorTGG Buna ziua, am o intrebare legata de o datorie veche. Familia este in proces cu AFI (Administratia fondului imobiliar) unde am intrat si eu fara voia mea pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune fradpatrascu fradpatrascu Buna ziua, in urma decesului soacrei am deschis actiune de succesiune in instanta, pentru ca la notariat nu am reusit din cauza starii precare de sanatate a ... (vezi toată discuția)