avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prestare servicii pe teritoriul Romaniei pentru o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prestare servicii pe teritoriul Romaniei pentru o firma din Elvetia (fara a fi PFA)

Am si eu o speta pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv. O persoana (de profesie inginer) este angajat cu contract de munca in Romania,deci, i se retine si vireaza toate contributiile salariale. Aceastei persoane i s-a ivit o oportunitate sa lucreze pentru o firma din Elvetia,mai exact ,firma din Elvetia are de facut niste piese la o firma sau doua din Romania iar aceasta persoana ar trebui sa supervizeze si sa verifice calitatea pieselor executate de producatorii romani si sa incaseze in cont bancar lunar sau la 2 luni o suma de bani de la firma din Elvetia.
Intrebarea mea este sub ce forma ar putea sa desfasoare aceasta activitate ca sa fie legal (pentru ambele parti) si sa nu plateasca prea multe taxe statului el fiind deja angajat cu contract de munca?
Se poate fara sa se inregistreze ca PFA sau sa si deschida firma avand in vedere ca proiectul se va derula pe maxim 1 an?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: miki72 , utilizator 22:05, 20 Aprilie 2018
Nimeni nu a avut in astfel de caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot infiinta un pfa si apoi sa-i suspend activitatea ? dan_mihutiu dan_mihutiu Sotia mea tocmai s-a inscris in Colegiul Psihologilor din Romania. Nu poti profesa in domeniu daca nu esti inscris in colegiu. Problema este ca deocamdata nu ... (vezi toată discuția)
Contract extern - persoana fizica- datorii de indeplinit doinabuzea doinabuzea Sunt inginer, persoana fizica neinregistrata in niciun fel de PFA , asociatie familiala sau alta forma de acest gen, incadrata cu contract de munca la o ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)