avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot infiinta un PFA si apoi sa-i suspend activitatea ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot infiinta un PFA si apoi sa-i suspend activitatea ?

Sotia mea tocmai s-a inscris in Colegiul Psihologilor din Romania. Nu poti profesa in domeniu daca nu esti inscris in colegiu. Problema este ca deocamdata nu are unde profesa in acest domeniu dar ne-am gandit sa pregatim terenul in acest sens, adica sa depunem documentatia necesara pentru obtinerea unui PFA si apoi, pentru a nu plati cotizatii degeaba la stat (CAS, CASS etc.) sa-i suspendam activitatea pana la momentul in care va gasi un loc de munca in domeniu si atunci sa reactivam PFA-ul. Sotia mea lucreaza in prezent in alt domeniu si am gandit formula cu PFA-ul pentru un eventual contract de colaborare part-time.
Cel mai recent răspuns: elisa17 , utilizator 21:56, 10 Martie 2012
Este profesie liberala si se exercita prin cabinet de psiholog.Nu este necesar pfa.Poti profesa ca psiholog dupa absolvirea colegiului.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
Sotia s-a autorizat pe psihologie clinica ... si poate lucra doar in unitatile sanitare, camine de batrani etc. Avand deja un loc de munca nu se poate angaja cu norma intreaga dar merge cu contract de colaborare pentru o jumatate de norma; pentru a incheia un contract de colaborare ea trebuie sa infiinteze un PFA (asa stim noi, poate gresim). Cabinet individual nu poate deschide inca pentru ca este sub supervizare
Iti raspund eu. Da , poti infiinta PFA si il poti suspenda pe o perioada determinata fara sa platesti impozit.
Dar nu vad rostul sa infiintati inainte, deoarece pt infiintarea unui PFA iti trebuiesc MAXIM 3 zile.Macar sa gaseasca de lucru ca PFA-ul se face imediat.Si costurile sunt mici. In jur de 200 ron, daca umblati voi sau 400-500 (depinde de avocat) daca nu aveti timp.
1.nu poti profesa fara a fi inscris in colegiu psihologilor si fara a avea atestat de libera practica.
2.poti incheia contracte de colaborare cu angajatorii fara sa fii PFA.
3.poti avea cabinet individual si daca practici in supervizare.

"Spre exemplificare, psihologii sub supervizare au posibilitatea exercitarii profesiei pe baza unui contract individual de munca, indiferent de timpul de munca (nr. de ore) sau de locul muncii, a actelor de numire in functia publica (pt. functionari publici, cadre didactice, etc.), dar mai ales prin formele independente de exercitare ale profesiei (prin intermediul cabinetului individual de psihologie, cabinetelor asociate de psihologie sau societatii civile profesionale de psihologie)."

[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Pfa- servicii psihologice? lilidani lilidani Poate să îmi spună cineva dacă serviciile psihologice pot fi prestate sub \"umbrela\" PFA ? Vă roooog !!!! (vezi toată discuția)
Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)
Activitate psiholog cristi17 cristi17 am citit legile de pe site-ul colegiului psihologilor si sunt mai confuz ca la inceput. va rog daca puteti sa imi dati cateva indicatii pt ca nu mai inteleg ... (vezi toată discuția)