avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA- servicii psihologice?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA- servicii psihologice?

Poate să îmi spună cineva dacă serviciile psihologice pot fi prestate sub "umbrela" PFA ?
Vă roooog !!!!
Cel mai recent răspuns: elisa17 , utilizator 08:00, 17 Martie 2012
Va trebui sa va faceti un cabinet individual.Ca PFA se poate, cu conditia sa aveti toate aprobarile de autorizare pentru exercitarea acestei profesii
conditia principala este sa detineti atestatul de libera practica eliberat de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Mulţumesc celor care mi-au răspuns!
Atestatul de liberă practică îl deţin. Întrebarea care se ascundea în subtext era exact aceasta: Colegiul Psihologilor nu are nimic de obiectat? sau, cu alte cuvinte, Poate fi evitat hăţişul pe care îl presupun normele CPR de înfiinţare a unui cabinet individual prin înfiinţarea de PFA?
Nu puteti evita normele Colegiului. Veti functiona numai in cadrul unui cabinet individual chiar daca va inregistrati ca PFA
Trebuie sa tineti cont de faptul ca noua reglementare a PFA-urilor OUG nr. 44/2008 ""nu se aplica profesiilor liberale si activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale. In plus, OUG nr. 44/2008 nu se aplica acelor activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii. In consecinta, din cate stiu eu profesia de Psiholog este reglementata de o lege speciala care prevede si formele de organizare profesionala, in concluzie nu cred ca puteti autoriza un PFA in aceste conditii. Trebuie sa studiati legea de organizare profesionala, in ceea ce priveste forma economica va inregistrati ca si profesie liberala similar avocatilor, notarilor, etc.

Alte discuții în legătură

Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)
Diferenta intre profesie liberala si pfa StanciuL StanciuL Buna ziua, sunt psiholog autonom cu drept de libera practica si doresc sa stiu care este diferenta intre profesia liberala (asa cum este profesia de psiholog) ... (vezi toată discuția)
Pot infiinta un pfa si apoi sa-i suspend activitatea ? dan_mihutiu dan_mihutiu Sotia mea tocmai s-a inscris in Colegiul Psihologilor din Romania. Nu poti profesa in domeniu daca nu esti inscris in colegiu. Problema este ca deocamdata nu ... (vezi toată discuția)