avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară activitate psiholog
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

activitate psiholog

am citit legile de pe site-ul colegiului psihologilor si sunt mai confuz ca la inceput. va rog daca puteti sa imi dati cateva indicatii pt ca nu mai inteleg nimic.

am drept de libera practica eliberat de colegiul psih. pot sa lucrez ca voluntar la un ong in baza acestui drept de libera practica (fara a-mi depasi competentle bineintele)? intreb din doua motive:
1. am gasit o hotarare din 2007 a colegiului psih de care nu stiam pana acum ca orice fel de instituie care angajeaza psihologi trebuie sa aiba infiintata o "structura de psihologie" (=departament, sectie etc) APROBATA de colegiu. pe langa faptul ca pe site-ul colgiului nu sunt inreg decat cateva structturi pe la RATB, MAI, ma gandesc ca in cazul asta nu ar mai trebui sa functioneze nici firmele de recrutare care au psihologi pt teste la angajare, nici institutiile medicale care au servicii de psihologie etc pt ca nu sunt inregistarte la colegiu.
2.in niciuna din legile de pe site-ul colegiuliui nu este reglementata activitatea voluntara a psihologilor.

Astfel ma intereseaza:

1. daca in cadrul ong-ului in care vreau sa activez trebuie infiintata o astfel de "structura de psihologie"?
2. daca pot sau nu sa lucrez ca psiholog voluntar?
3. ce se poate intampla din pct de vedere legal (pt ong si pt psiholog) daca ong-ul nu infiinteaza o strcutura de psihologie.?

mentionez si ca in procedurile de atestare de pe site-ul colegiului, la psihologii in supervizare scrie asa:
"o 300-600 de ore de practică clinică supervizată cu clienţi/pacienţi, organizată prin asociaţii profesionale acreditate de către Comisa Clinică a CPR în cadrul unei instituţii medicale, în cabinete individuale pe bază de liberă practică, în alte instituţii şi organizaţii guvernamentale, non-guvernamentale şi private care desfăşoară activităţi de psihoterapie şi consiliere psihologică;"
daca nu se mentioneaza aici regula referitoare la "structura de psihologie" ar trebui sa presupun din cealalta hotarare ca se aplica si aici?

sper ca am fost cat de cat clar. imi pare rau, dar nu mai inteleg nimic din aceste legi, care mie personal(mai ales ca nu sunt format in domeniul juridic) mi se par a fi pe alocuri ff usor de interpretat si nu as vrea sa dau prilejul de a fi interpretate in defavoarea mea.
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 02:50, 24 Februarie 2011
Buna dimineata Cristi.
Am vazut dilema in care te afli,si te inteleg.De ce nu te rezumi in a merge direct la institutia care te intereseaza ca si colaborare?Cred ca sti si tu destul de clar ca nu intotdeauna datele care se afiseaza sunt si complete.Pentru siguranta trebuie sa te prezinti acolo unde doresti sa activezi,si vei afla toate datele de care ai nevoie.
Ai adresa mea de mail,ma poti contacta cind doresti sa stam de vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot infiinta un pfa si apoi sa-i suspend activitatea ? dan_mihutiu dan_mihutiu Sotia mea tocmai s-a inscris in Colegiul Psihologilor din Romania. Nu poti profesa in domeniu daca nu esti inscris in colegiu. Problema este ca deocamdata nu ... (vezi toată discuția)
Atestare la colegiul psihologilor lilidani lilidani Am participat de curând la un interviu pentru obţinerea atestatului de liberă practică la comisia de psihologie educaţională la CPR. Deşi, conform ... (vezi toată discuția)
Pfa- servicii psihologice? lilidani lilidani Poate să îmi spună cineva dacă serviciile psihologice pot fi prestate sub \"umbrela\" PFA ? Vă roooog !!!! (vezi toată discuția)