In urma unui proces de granituire, instanta a hotarat "a se retrage gardul din placi de beton si din plasa de sarma edificat pe terenul in supraf. de 91,5 mp la limita proprietatii sale", instanta nu a luat in calcul faptul ca pe o parte din aceasta suprafata este construita o anexa din beton - anexa care are autorizatie de constructie obtinuta legal.
Ce se intampla cu aceasta constructie, trebuie daramata?
Multumesc mult ptr. lamuriri.
Cu stima.
Dana Sandu
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In timpul judecatii partile au invocat acest aspect al anexei din beton sau instanta ar fi trebuit sa ghiceasca? Daca partile au invocat existenta anexei, atunci cititi art.443 - 444 cod procedura civila.
Articolul 443
Lămurirea hotărârii și înlăturarea dispozițiilor contradictorii
(1) În cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înțelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori dacă acesta cuprinde dispoziții contradictorii, părțile pot cere instanței care a pronunțat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispozițiile potrivnice.
(2) Instanța va rezolva cererea de urgență, prin încheiere dată în camera de consiliu, cu citarea părților.
(3) Încheierea se va atașa la hotărâre, atât în dosarul cauzei, cât și în dosarul de hotărâri al instanței.
Articolul 444
Completarea hotărârii
(1) Dacă prin hotărârea dată instanța a omis să se pronunțe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în același termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în căile extraordinare de atac sau în fond după casarea cu reținere, în termen de 15 zile de la pronunțare.
(2) Cererea se soluționează de urgență, cu citarea părților, prin hotărâre separată. Prevederile art. 443 alin. (3) se aplică în mod corespunzător.
(3) Dispozițiile prezentului articol se aplică și în cazul când instanța a omis să se pronunțe asupra cererilor martorilor, experților, traducătorilor, interpreților sau apărătorilor, cu privire la drepturile lor.
Nu este suficient ca au fost atasate poze si autorizatia de construire, trebuiau propuse probele, incuviintate, administrate, invocate exceptii, puse in discutie cererile in mod concret asupra tuturor aspectelor, deci inclusiv asupra constructiei respective. Simplul fapt ca s-au pus niste poze la dosar nu garanteaza ca instanta a inteles ce se doreste si nu garanteaza ca instanta trebuia sa se pronunte asupra acestui aspect. In opinia mea desfiintarea unei constructii trebuie sa fie dispusa in mod clar in dispozitiv, ca atare solicitati lamurirea sau completarea hotararii.